23948sdkhjf

Anrika Wendels Bilförsäljning får nya ägare

Wendels Bil har en lång och spännande historia som sträcker sig tillbaks på 60-talet då billegenden Henning Wendel startade sin verksamhet i Malmö. Företaget har primärt arbetat med engelska sport och premium varumärken som Aston Martin, Jaguar, Lotus och Morgan. Under 90-talet var Wendels Bilförsäljning framgångsrika BMW-återförsäljare i Malmö innan den verksamheten avyttrades. Wendels bilförsäljning etablerades sedermera i Trelleborg där företaget satsat på försäljning av Subaru samt Lotus och Morgan.
Nu har en ny ägarkonstellation, med Angergård Förvaltning AB som majoritetsägare,förvärvat Wendels Bilförsäljningsrörelse för att med ökad satsning på marknad och försäljning stärka marknadspositionen i Trelleborg med omnejd. Nya storägaren som träder in i Wendels Bil är familjen Angergård med styrelseordförande Kent Angergård som har lång erfarenhet av lotsa fram företag som företagsledare och styrelsemedlem. Ny VD i bolaget blir Andreas Angergård som lovar en nysatsning där Wendels Bilförsäljning återigen skall sättas på kartan. Jan Inge Theander kommer bibehålla ägande och fortsätta verka i det nya bolaget. Familjen Lang, genom Gyllebo Industrier AB med erfarenhet inom operationellt värdeskapande och företagsledning inom bilförsäljning, och Joakim Ödlund, egen företagare i Malmö, kommer också att som minoritetsägare bli viktiga ledamöter i styrelsearbetet.
Bakgrunden till affären är bilbranschens hårda konkurrenssituation i Sverige som kräver fokusering för att uppnå storskalighet och därigenom skapa intressantare kunderbjudande av nya och begagnade bilar. Mot denna bakgrund är det ägarnas intentioner att fortsätta utveckla verksamheten i Trelleborg samt aktivt delta i branschens konsolidering genom kompletterande förvärv.
Wendels Bilförsäljning kommer även i framtiden att vara ett nischat företag som kommer att arbeta med premium och kvalitetsprodukter. De nya ägarna avser med sitt nätverk och genom marknadsfokus förstärka nuvarande organisation. Fokus kommer vidare att vara på kvalité i samtliga led och kundnöjdhet.
Stommen i nysatsningen är fortsatt framgångsrikt arbete med Subaru samt utveckla försäljningen av engelska sportbilar. Subaru har världen över gjort sig kända för fantastisk kvalité samt Sveriges mest nöjda kunder.
Utöver fortsatt arbete med nuvarande märken Subaru, Morgan, Lotus samt MG avser Wendels Bilförsäljning att presentera ett nytt bilmärke under 2011.
Familjen Angergård och Jan Inge Theander samt övriga ägare ser fram emot en spännande framtid med en rejäl nysatsning.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078