23948sdkhjf

Nevs bygger en ny Saab-fabrik i Kina

Nevs första bilfabrik i Kina kommer att stå klar under våren och det är där som elbilarna ska slutmonteras. Fabriken byggs just nu i den kinesiska staden Qingdao och kommer under våren att vara klar. Det handlar om en mindre fabrik där de elbilar som byggs i Trollhättan kommer att slutmonteras.

– Elbilarna slutmonteras i Kina för att batteriproduktionen sker där. Vi börjar bygga elbilar i början av nästa år i Trollhättan och de levereras sedan till Qingdao, säger Nevs vd Mattias Bergman till P4 Väst.

Batterierna till Saab-elbilar ska tillverkas i två fabriker som finns i Peking och som ägs av ett systerbolag till Nevs. Nevs vd Mattias Bergman uppskattar att det kommer dröja ytterligare några år innan fabriken i Qingdao är helt klar och kan nå full produktion.

Enligt Nevs är det är Trollhättan som är huvudorten för företaget och att fabriken i Qingdao användas för att utöka produktionen. Efter årsskiftet börjar Nevs i Trollhättan bygga de första eldrivna Saa-bilarna och de 200 första elbilarna kommer leveras till staden Qingdao i april. En eldriven Saab ska kunna köra cirka 20 mil på en laddning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063