23948sdkhjf

Tredje pallplatsen i Scottish Rally för Adielsson/Johansson

Vauxhall Motorsport Junior Rally Team föraren Mattias Adielsson från Göteborg tillsammans med kartläsaren Andreas Johansson från Kungsör tog en säker tredje plats i juniorklassen i Scottish Rally, den fjärde deltävlingen av Brittiska mästerskapen i rally.

- Det var mycket svåra vägar, otroligt mycket stora stenar som kom fram i spåren. Jag blev nog lite för avvaktande i början och var rädd för att bilen inte skulle hålla. När vi då märkte att vi tappade lite tid gick vi för fullt över alla stenar. Bilen höll men vi lyckades inte ta tillbaka all tid, säger Mattias Adielsson.

Det var en kamp mellan tre förare hela tävlingen. Där norrmannen Furuseth drog det längsta strået. Följd av de två teamkamraterna Duggan och Adielsson. Adielsson ligger nu på fjärde plats i mästerskapet då tre deltävlingar återstår.

- Vi har ett bra utgångsläget inför de sista tävlingarna, nu är det bara att gå för fullt. Nästa deltävling kommer att köras över två dagar där den ena dagen körs på asfalt och den andra på grus. Då gäller det att hitta rätt i tempo mellan de olika underlagen. Kartläsaren har då ett ännu viktigare jobb för att leverera noterna i rätt tempo. Jag känner mig mycket trygg med att ha Andreas vid min sida, han är mister 100%, alltid på topp och han har förmågan att få mig att prestera max under tävlingarna. Världens bästa kartläsare helt enkelt, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat

1. Sindre Furuseth

2. Robert Duggan

3. Mattias Adielsson

Mästerskapsställning - Total

1 Robert Duggan - 71

2 Sindre Furuseth - 61

3 Gus Greensmith - 55

4 Mattias Adielsson - 35
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078