23948sdkhjf

SBF och SFVF kämpar för verkstädernas rättigheter

SBF:s och SVFV:s gemensamma politikersamtal och pressträff hos BilMecano i Kil blev en framgång i lobbyarbetet för en öppen och neutral lösning för säker tillgång till fordonsgenererad data.

– Vi är mycket nöjda, de deltagande politikerna har lyssnat och även redan agerat, berättar Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) som är samarbetspartner med Sveriges Bildelsgrossisters Förening (SBF) i informations- och opinionskampanjen ”Verkstadsvalet”.

Ett sent återbud beroende på attentatet i Stockholm innebar att två riksdagspolitiker deltog samtalet. Men det gav desto mer utrymme till att diskutera problematiken, få uppmärksamhet i frågan, enligt SBF och SFVF.

– Båda var utifrån förutsättningarna mycket insatta, framför allt handlar det om regional- och landsbygdspolitik som är viktigt för värmlänningarna, berättar Bosse Ericsson.

Bosse berättar även att vid sittande bord kontaktade Christian Barenfeld-Holm (Moderaterna) partikollegan Anna Maria Corazza Bildt, som sitter i EU-parlamentets utskott för inre marknaden och konsumentskydd, IMCO. Det är där frågan om förordningar och regelverk kring uppkopplade konsumentprodukter, som personbilar, bereds.

Den andre deltagaren, Stina Bergström (Miljöpartiet) som bland annat sitter i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott lovade att dels ta med sig frågan dit, dels vidarebefordra den till MP-ledamöterna i trafik- respektive näringsutskotten.

– Även vi kommer att följa upp aktiviteten genom egna kanaler. Bland annat ska allt material vidare till FIGIEFA som lobbar åt oss i Bryssel, berättar SBF:s ordförande Christer Liljenberg.

Bosse Ericsson berättar att SFVF kommer att göra motsvarande genom att skicka över allt material till sin europeiska samarbetsorganisation, CECRA. Enligt en preliminär tidsplan från EU-parlamentet kommer frågan om uppkopplade fordon att tas upp i parlamentet i början av juni.

I politikersamtalet medverkade, utöver Christer Liljenberg och Bosse Ericsson, Uno Christoffersson, ägare BilMecano, och Adam Källberg, vd AD Bildelar.

Politikersamtalet följdes upp med en rad lobby- och PR-aktiviteter, bland annat med en välbesökt pressträff.

 

Bild:  Christer Liljenberg (SBF) och Bo Ericsson (SFVF) i BilMecanos verkstad i Kil.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062