23948sdkhjf

Citroëns kommande suv "C5 Aircross"

På bilutställningen i Shanghai presenteras Citroën C5 Aircross, en C-suv av den nya generationen.

Den är inspirerad av Aircross-konceptet som visades upp i Shanghai 2015, har ett tydligt designspråk, flera smarta säkerhetslösningar och en interiör där välbefinnandet hos de åkande har satts i främsta rummet: en ”people minded” suv helt enkelt. C5 Aircross kommer börja säljas i Kina under oktober och kommer till Europa under andra halvåret 2018.

Suvarna står idag för närmare 25 % av den internationella personbilsmarknaden. Citroën följer trenden men gör det med en bil som också är i harmoni med deras eget DNA. C5 Aircross är Citroëns offensiv inom suv-segmentet.

Citroën har satt kundernas önskemål om en bil där funktionaliteten inte offrats för imagen, och lanserar nu en ny suv-generation där det till de traditionella värdena hos en suv även lagts till en tydlig personlighet, komfort utöver det vanliga och ökad användarnytta för de åkande. Med C5 Aircross visar varumärket än en gång sin förmåga att förnya, oavsett vilket segment det rör sig om.

Den senaste generationen av bränsleeffektiva bensinmotorer på 165 - 200 hk med automatlådan EAT6. I en senare lanseringsfas kommer även en plug-in-hybrid med e-AWD. Den kommer med en förbränningsmotor på 200 hk och två elmotorer, en fram och en bak, med en total effekt på 300 hk. C5 Aircross kommer därigenom att bli den motorstarkaste produktionsbilen från Citroën hittills. Bilen kommer så småningom också som elbil med en räckvidd på 60 km alternativt som en hybridbil där bensinmotorn och elmotorerna samarbetar och driver tillsammans eller var för sig, allt efter behov och valt körläge. I det senare läget laddar bensinmotorn batterierna för att dessa ska kunna användas vid körning i tätorter. C5 Aircross kommer dessutom senare som laddhybrid vilket lämpar sig bra för kortare körningar där batterierna laddas hemma eller vid laddstolpe. I de bägge hybridlägena laddas alltid batterierna vid inbromsning då rörelseenergin tas tillvara. Bilen kommer finnas med fyrhjulsdrift.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125