23948sdkhjf

Monroe lanserar nya OESpectrum stötdämpare

Det nya högkvalitativa sortimentet säljs med märkets första femårsgaranti avseende produktkvalitet och prestanda.

Monroe OESpectrum-stötdämparna har den revolutionerande och patenterade ventiltekniken Monroe R-TECH®2 Rebound Valving Technology™ en teknologi som som innebär i princip omedelbar identifiering av och anpassning till föränderliga körförhållanden. Resultatet är fantastisk väghållning och en mjukare körning som ger föraren bättre kontroll och säkerhet. Denna teknik kombineras med Tennecos nya snabba stötregleringsventil. Den hjälper i sin tur varje enskild OESpectrum-enhet att leverera sin unika blandning av kontroll i världsklass med reducerat buller, mindre vibrationer och stötighet.

– Monroe OESpectrum-stötdämparna gör att verkstäder och tekniker slipper den kompromiss som annars varit nödvändig – tvånget att hitta en balans mellan precis körning och otrevlig stötighet under färden. Våra eftermarknadspartners kommer att kunna erbjuda en överlägsen körupplevelse genom att välja vår avancerade teknik, förklarar Bruce Ronning, direktör och verksamhetschef vid Tenneco Europe Aftermark

Den patenterade Monroe R-TECH Rebound Valving-tekniken innebär att två uppsättningar exakt kalibrerade skivor har en mellanliggande excentrisk spiralskiva som eliminerar oönskade och abrupta förändringar av dämpningseffekten. Ju mer exakt övergången mellan dämpnings- och kontrollfaserna är, desto bättre blir de stötdämpande egenskaperna för flera olika körförhållanden och situationer.

Monroe OESpectrum-enheterna har förbättrats på fler sätt. Kolvstången har försetts med en högkvalitativ förkromning, oljetätningen har en ny, avancerad utformning, återgångsstopp för den inre fjädern finns på många enheter, nytt slutet friktionsdämpande PTFE-kolvband samt delsyntetisk olja av högsta kvalitet.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094