23948sdkhjf

Unik ledarskapsutbildning för fordonsbranschen

Training Partner och Mgruppen lanserar nu ett för Sverige unikt samarbete: Tillsammans kommer de två företagen under varumärketAutomotive Leadership LAB erbjuda flera olika program med kvalificerad ledarskapsutbildning, specifikt utvecklade och anpassade för fordonsbranschen.

- Fordonsmarknaden genomgår just nu omfattande och snabba förändringar. Återförsäljarorganisationer konsolideras till allt större enheter, med många nya chefsroller i flera led. Parallellt ökar kundernas förväntningar på affärsmässighet, service och effektivitet drastiskt. Sammantaget innebär det här helt nya krav på moderna insikter och kunskaper om ledarskap hos alla branschens chefer, säger Nicholas Parts, vd för Training Partner – Nordens ledande aktör inom kompetensutveckling och event för fordonsindustrin.

Mgruppen är en av landets äldsta och mest välrenommerade aktörer inom ledarskapsutveckling:

- Training Partner besitter oslagbar kompetens inom fordonsbranschen. Tillsammans med vårt gedigna kunnande inom ledarskap blir det den perfekta mixen när det kommer till att utbilda dagens och framtidens ledare inom hela fordonsbranschen. Det vill säga generalagenter, återförsäljare, underleverantörer och partners runt omkring, säger Annica Söderberg, vd Mgruppen.

-Genom Automotive Leadership LAB så erbjuder vi och Mgruppen tillsammans ledarskapsutveckling i en trygg miljö. Vi ger branschens chefer verktyg som gör att de kan ligga i framkant som ledare och samtidigt bli än mer attraktiva som arbetsgivare i en bransch som idag har stora utmaningar i att hitta kompetent personal, fortsätter Nicholas Parts.

Automotive Leadership LAB erbjuder kvalificerad ledarskapsutbildning inom fyra områden:

1) Ny som chef: för personer som varit chefer i upp till 2 år

2) Erfaren chef: för personer som varit chefer i mer än 2 år

3) Grundläggande ledarskap: för arbetsledare och potentiella, blivande chefer

4) Ledningsgrupper: för tydligare och effektivare ledningsgruppsarbete


Utbildningsprogrammen kommer att vara uppdelade på flera tillfällen med utrymme att praktisera lärdomarna i sin vardag däremellan. Alla program genomförs med två utbildningsledare, en från Mgruppen och en från Training Partner, och har stort fokus på upplevelsebaserat lärande, med case och referenser från verkligheten i fordonsbranschen.

- Jag ser att vi i Sverige har en enorm outnyttjad potential där vi har medarbetare som gärna vill ta ansvar, men som kanske inte leds på det absolut optimala sättet. När vi får förståelse för varandra i organisationen och kan se att vi alla egentligen är där för att vilja göra ett gott jobb, då handlar ledarskapet egentligen om hur vi når dit, avslutar Öjvind Sterner, programansvarig Mgruppen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128