23948sdkhjf

Dags för andra ronden i VM i rallycross

Till helgen körs den andra deltävlingen av VM-serien i rallycross när förarna tar sig till Montalegere i Portugal. Mattias Ekström är i topp efter första rundan.

Svenske  Mattias Ekström är regerande världsmästare och i topp i VM-tabellen efter den första rundan som kördes i Spanien. Men banan i Portugal är en av få banor där Ekström inte tagit sig till final.
- Jag har både bra och dåliga minnen från förra året. Allt gick bra fram till semifinalen, men ett misstag där gjorde att jag missade finalen, säger Mattias Ekström.

Banan är placerad i norra Portugal och på en höjd som ofta innebär utmaningar för förarna. Förra året var det både vinterväglag och rena lerfestivalen under en och samma helg.
- Väderförhållandena är svåra, men om du vill stå på pallen på söndag eftermiddag måste du behärska alla underlag, och det gör vi, säger Ekström.

Tre svenskar var i final i Spanien. Utöver Mattias Ekström var Timmy Hansen femma och Johan Kristoffersson sexa i finalen. Med från Sverige i Portugal och VM-serien finns även två Kevin. Eriksson och Hansen. VM i rallycross sänds live i SVT.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.922