23948sdkhjf

Volvo Cars första elbil börjar säljas 2019

Volvo Cars bygger sin första fullt elektrifierade bil i Kina. Den nya modellen kommer att baseras på Volvos CMA-plattform för de mindre bilarna, och den blir tillgänglig att köpa under 2019 och exporteras ut i världen från Kina.

Beslutet att tillverka den första fullt elektrifierade bilen i Kina markerar den centrala roll som Kina kommer att spela i Volvos elektrifierade framtid och understryker Kinas växande betydelse som ett tillverkningscentrum för bilindustrin.

- Volvo Cars stödjer fullt ut kinesiska regeringens mål för renare luft som de har stakat ut i sin senaste femårsplan. Det är helt i linje med våra kärnvärden miljöomsorg, kvalitet och säkerhet, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars. - Vi menar att elektrifiering är svaret för en hållbar mobilitet.

Kina är världens största marknad för elektrifierade bilar och landet har ambitiösa mål för att expandera försäljningen av el- och hybridbilar med syftet att komma till rätta med trängsel -och luftproblemen i städerna. 

Volvo Cars har som mål att sälja totalt en miljon elektrifierade bilar – rena elbilar och hybrider – till 2025. Företaget ska också utveckla en fullt elektrifierad bil på sin SPA-plattform. Volvo planerar också att erbjuda en plug-in-hybrid version till varje modell.

Volvo Cars har tre fabriker i Kina. I Daqing som tillverkar 90-bilar, i Chengdu som tillverkar 60-bilar och i Luqiao som tillverkar 40-bilar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094