23948sdkhjf

Andra raka segern för Mattias Ekström i Rallycross-VM

Det var fullsatta läktare med 16 000 på plats i Montalegre när den andra deltävlingen av VM-serien i rallycross kördes i Portugal. Och på ett sätt blev det en repris på premiären i Spanien.

Och i Q3:s sista heat under söndagen fick han rätt. Allt såg ut att gå som tidigare i helgen med Johan Kristoffersson först i fältet med sin VW. Men Kristoffersson gjorde som Andreas Bakkerud gjorde under lördagen och missade att ta jokervarvet som alla måste ta en gång varje heat. Detta gjorde att Kristoffersson fick näst sista tid i Q3. Nu gick Kristoffersson vidare ändå och tog sig hela vägen till final.

Men i finalen tog det stopp för VW-bilarna. Solberg fick tidigt en punktering och Kristoffersson fick aldrig den lucka han behövde för att hålla undan när han tog sitt jokervarv. För där och då högg den regerande världsmästaren, Mattias Ekström, och knep första placeringen. Ekström som under helgen smugit lite bakom Kristoffersson, Solberg och Loeb med placeringar runt femma sexa under kvalheaten. Men han körde hem semifinalen och tog sedan en repris på premiären i Barcelona och säkrade ännu en seger.
- Det var jätteskönt och lite annorlunda en senast. Men i rallycross är det sex heat man ska köra om man vill vinna. Vi hade bra starter i helgen och det var grunden kan man säga, även om vi inte riktigt hade faten i racen. Men man får vara beredd att ta chanserna när de kommer och det gjorde vi den här helgen, säger Mattias Ekström som fortsatt är i topp i den totala tabellen.
- I rallycross får man till setupen perfekt ibland och ibland inte. Den här helgen var vi inte helt rätt, men det räckte ändå och vi satsar vidare till nästa tävling. Och nästa är en av höjdpunkterna med hemmatävlingen på Hockenheim, avslutar Mattias Ekström.
Bakom Mattias Ekström placerade sig Sébastien Loeb. Johan Kristoffersson var trea.
- I finalen fick Petter punktering och hade inte rätt pace så de bakom oss åt upp försprånget vi hade. Jag körde om Petter och pressade hårt och kunde hålla undan för Timmy för en tredjeplats och det ska vi vara nöjda med, säger Johan Kristoffersson som nu är tvåa bakom ledande Mattias Ekström i totalen.
- Vi lär oss hela tiden. Igår var det bra, men det är små marginaler och man måste kolla på alla detaljer annars är de andra ifatt. Vi leder teammästerskapet och vi är tvåa och trea Petter och jag så vi ska vara nöjda, avsluta Kristoffersson.

Ytterligare en svensk var med i finalen, Timmy Hansen. Hansen placerade sig fyra.

Källa:SBF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078