23948sdkhjf

Peugeot ökar på Verklig Försäljning

Nybilsförsäljningen har börjat avstanna i Sverige. Det visar statistik från analysföretaget vroom, specialister på svensk fordonsmarknad. Samtidigt bryter Peugeot mönstret och är på stark frammarsch på den svenska marknaden.

- Det är väldigt glädjande att vi visar upp så starka försäljningssiffror. Framför allt när det gäller så kallad Verklig Försäljning, där man räknar fordon sålda till slutkund och inte registrerade på bilhandel, säger Tobias Pettersson, vd för Peugeot Sverige, och fortsätter:

- Det visar att vi har rätt produkter som tilltalar kunderna men också att vi arbetar på rätt vis.

Verklig Försäljning, ett begrepp som analysföretaget vroom använder, visar hur många fordon som är sålda till slutkund, det vill säga registrerade på privatperson eller företag som ej är bilhandel, inom 30 dagar efter första registreringsdatum. - Verklig Försäljning mäter hur bra respektive bilmärke är på att faktiskt sälja de bilar som registreras. Vi ser från tid till annan att stora volymer bilar ställs i trafik men sedan inte lämnar bilhandeln förrän flera månader senare. Med Verklig Försäljning får vi ett bättre mått på hur bilmarknaden faktiskt utvecklas, säger Bertil Abrahamsson, försäljningschef och tillträdande vd för vroom.  Vrooms statistik över verklig försäljning visar att antalet nyregistrerade personbilar minskade med 9,3 procent på den svenska bilmarknaden i april, jämfört med motsvarande period 2016.

Peugeot bryter detta mönster och visar en positiv trend med en volymökning av verklig försäljning på 14,3 procent, jämfört med motsvarande period i fjol. Därmed är Peugeot ett av få bilmärken som visar positiva siffror i april och bygger på så vis vidare på en tydligt uppåtgående trend för 2017.  Sedan årsskiftet har Peugeot en volymökning på 11,8 procent inom Verklig Försäljning medan marknaden backar med 1 procent. På transportbilssidan visar Peugeot en volymökning på 21 procent medan marknaden ökar 2,5 procent sedan årsskiftet. Ser man på volymökningen inom försäljning till privatpersoner har Peugeot ökat med hela 16,6 procent sedan årsskiftet medan marknaden backat med 5 procent.

- Statistiken visar tydligt att vi på Peugeot är på helt rätt väg. Vi är nu på fjärde plats i Verklig Försäljning till den svenska privatmarknaden och det är en positiv trend vi gärna bygger vidare på, säger Tobias Pettersson och fortsätter:

- Vi följer statistiken över Verklig Försäljning mycket noga och är givetvis extra stolta över framgångarna eftersom vi vet att detta verkligen är nybilsregistreringar direkt kopplade till slutkund.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078