23948sdkhjf

Dags för Velodromloppet Historic GP

I snart 20 års tid körs den historiska racingtävlingen Velodromloppet Historic GP, alltid helgen före midsommar. Arrangemanget har växt för varje år och det är numera nordens största tävling för historiska racerbilar. 260 förare är anmälda till årets tävling. Det är förare från hela Skandinavien samt Tyskland och Holland.

Vi kan se fram emot 12 späckade heat där det är 11 som kör två sprintrace samt ett långlopp på 40 minuter med depåstopp. Långloppet gjorde entré i fjol och blev genast en succé, vilket man bygger vidare på i år. I årets långlopp hittar vi två världsmästare på startlinjen i Lennart Bohlin och Stig Blomqvist.

Precis som i fjol kommer vi att få se ett standardvagnsheat med bara muskelbilar med V8:or. Förutom alla tävlingsbilar kommer det att bli uppvisningskörning med gamla motorcyklar och historiska gokartar. Både tävlande och publik uppmanas komma klädda i tidsenlig klädsel och priser delas ut till de bäst klädda.

Velodromloppet Historic GP är finalen på Karlskoga Motorvecka, där en rad olika motorsporter utövas i och runt Karlskoga. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078