23948sdkhjf

Kobra II redo för Mercedes-Benz verkstadsportal XENTRY

Anpassning till Mercedes-Benz verkstadsportal XENTRY är klar och FordonsDatas affärssystem Kobra II klarade certifieringen den 9 juni. Integrationen släpps till användarna med början i augusti.

Mercedes-Benz har tagit fram en portal för sina återförsäljare. Samtidigt används många andra olika program (SPPS, EVA m fl) i samband med ett verkstadsjobb, vilket många gånger gör det administrativa arbetet för en verkstad komplicerat. Genom att integrera Kobra II med portalen får verkstäderna snabbare och enklare åtkomst till information om fordonen, vilket leder till att de behöver lägga ner mindre tid per order.

FordonsDatas affärssystem Kobra II, som har ett antal integrationer till dessa olika program från både generalagent och andra systemleverantörer, kontaktades av Mercedes-Benz återförsäljarförening för att ta fram en ny integration, och har under året arbetat mycket nära Mercedes-Benz personal i både Sverige och Tyskland. Certifieringen innebär att Kobra II kan kommunicera med XENTRY och utbyta information om fordonen och att Mercedes-Benz nu kan rulla ut det arbetssätt som krävs för att få vara en auktoriserad serviceverkstad.

- Vi ser fram emot att våra verkstäder får ett verktyg som spänner över allt som rör service för Mercedes-bilarna. Fram till nu har man varit tvungen att arbeta i flera olika system, så detta kommer att förenkla arbetet för våra serviceadministratörer, förklarar Mats Gustavsson, Mercedes-Benz Återförsäljarförening.

FordonsData genomförde certifieringen den 9 juni och har nu en godkänd integration till XENTRY. Ett pilotprojekt kommer att testa integrationen mot XENTRY innan den släpps till samtliga återförsäljare, vilket kommer att bli under hösten med start i augusti.

FordonsData arbetar ofta med testpiloter i utvecklingsarbetet. Det är en metod som gör det möjlig för oss att göra en sista kvalitetskontroll och ger oss viktig input från våra kunder. Det är också en del av Mercedes-Benz kvalitetsprocess för utveckling. Det är Mercedes-Benz Försäljning AB i Malmö som är utvalda som testpilot för integrationen mellan Kobra II och XENTRY.

Mercedes-Benz, med assistans av FordonsData, gör en stor utbildningssatsning i samband med utrullningen. Under hela hösten åker ett team runt i Sverige och utbildar, coachar och säkerställer installationen ute hos verkstäderna. En kurs hos Global Training erbjuds också till återförsäljarna.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093