23948sdkhjf

Opus förvärvar brittiska Autologic Diagnostics

 Opus Group AB (publ) har förvärvat 100 procent av aktierna i Autologic Diagnostics (Holdings) Ltd, ett världsledande företag inom avancerad fordonsdiagnostik till eftermarknaden för bilindustrin. Köpeskillingen uppgår till 8 MGBP (cirka 89 MSEK) på en kassa- och skuldfri basis.

  • Efter förvärvet kommer Autologic att fortsätta drivas som en fristående juridisk enhet. • Autologic är ett världsledande bolag inom avancerad fordonsdiagnostik till eftermarknaden för bilindustrin. • Under 2016 omsatte Autologic cirka 16,5 MGBP (cirka 184 MSEK) med EBITDA (justerat för engångsposter) om cirka 2,6 MGBP (cirka 29 MSEK). • Transaktionen, om 8 MGBP (cirka 89 MSEK) finansieras genom Opus befintliga kassa. Autologic kommer att konsolideras från och med 16 juni 2017. På grund av omstruktureringskostnader förväntas Autologics bidrag till Opus nettovinst under 2017 vara försumbar.

-Vi är glada över att ha genomfört förvärvet av Autologic med sin status som ett världsledande företag inom avancerad fordonsdiagnostik. Vårt befintliga dotterbolag Drew Technologies (Drew Tech) och Autologic passar väl ihop till exempel genom Autologics ledande diagnostiska produkter och tjänster och dess call center med specialister inom fordonsmekanik som tillhandahåller support inom fordonsdiagnostisk i Europa, USA och Australien. Autologics närvaro i Europa och Australien kommer att hjälpa Drew Tech att expandera sina erbjudanden långt utöver den amerikanska marknaden, säger Lothar Geilen, vd för Opus. Jag vill uttrycka ett varmt välkomnande till de över 130 anställda på Autologic. Vi ser fram emot att Autologic-medarbetarna blir en del av Opus familjen, fortsatte Geilen.

Autologic med huvudkontor i Oxford i Storbritannien och med dotterbolag i USA, Tyskland och Australien grundades 1999 och har utvecklats till ett världsledande bolag inom avancerad fordonsdiagnostik till eftermarknaden för bilindustrin. Företaget tillhandahåller marknadsledande programvara, hårdvara och professionella supporttjänster för att bistå den globala eftermarknaden för bilindustrin att utföra diagnos och åtgärda fel på personbilar.

De sammanslagna enheterna kommer att betjäna en befintlig kundbas med nästan 40 000 bilverkstäder genom att tillhandahålla marknadsledande fordonsdiagnostik och fordonskommunikationstjänster för att adressera utvecklingen av ökad datorisering av fordon.

Runt om i världen införs lagstiftning som tvingar bilproducenter att tillåta oberoende verkstäder att kunna diagnostisera och åtgärda fel på bilar. Vi ser detta i USA (Right to Repair Act), Asien, Europa (Euro 5 lagstiftning) och Australien. Den här trenden skapar intressanta tillväxtmöjligheter för företag inom sektorerna för fordonsdiagnostik och fordonskommunikation, där Autologic och Drew Tech är verksamma.

Autologic har en etablerad närvaro i de viktiga geografiska områdena för eftermarknaden för fordonsindustrin genom sina verksamheter i Europa, USA och Australien. Autologic har långvariga relationer med de viktigaste fordonstillverkarna och en kundbas med 6 000 konton i 120 länder runt om i världen, främst bestående av specialiserade verkstäder.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094