23948sdkhjf

Polestar ska utveckla elektrifierat prestandamärke för Volvo Cars

Volvo Cars har tillkännagett att Polestar, företagets prestandamärke, kommer att bli ett nytt separat elektrifierat högprestanda-bilmärke, något som markerar det senaste steget i Volvos pågående förvandlingsresa.

För att driva utvecklingen av Polestar avslöjar Volvo Cars även att Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design på Volvo, kommer att ta platsen som Chief Exectutive Officer på Polestar. Ingenlath har varit inspirationen bakom Volvos prisvinnande designresa under senare år.

– Thomas som ledare av Polestar-organisationen visar vårt engagemang att etablera ett differentierat varumärke inom Volvo Car Group, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

Ingenlath kommer att få sällskap på Polestar av Jonathan Goodman som blir Chief Operating Officer. Goodman flyttar från sin position som Senior Vice President Corporate Communication på Volvo Cars.

– Med 25 års erfarenhet inom bilbranschen är Jonathan idealiskt placerad för att bidra med operationell erfarenhet jämsides Thomas vision. Detta gör att Polestars erfarna ledningsgrupp växer vidare för att ta Polestar framåt, säger Samuelsson.

– Polestar kommer att bli en trovärdig konkurrent i den snabbt växande globala marknaden för elektrifierade högprestandabilar. Med Polestar kommer vi kunna erbjuda elektrifierade bilar till världens mest krävande, progressiva förare av samtliga marknadssegment.

Volvo Cars köpte 100 procent av Polestar Performance i juli 2015 efter att ha arbetat tillsammans inom motorsport sedan 1996. I framtiden kommer Polestar erbjuda Polestar-bilar som inte längre bär Volvo-logotyp samt optimeringspaket till Volvos existerande utbud av bilar under märket Polestar Engineered.

Polestar kommer att dra nytta av unika teknik- och ingenjörssynergier med Volvo Cars samt signifikanta investeringar som ett resultat av företagets koppling till Volvo. Dessa synergier kommer möjliggöra företaget att designa, utveckla och bygga världsledande elektrifierade högprestandabilar.

Ingenlath kommenterar:

– Jag är riktigt glad över att ta utmaningen att etablera detta spännande varumärke, att utveckla en fantastisk portfölj av unika produkter och kanalisera passionen som vi har inom Polestar-teamet. Nästa kapitel i Polestars historia har bara börjat.

 

Till hösten kommer Polestar att tillkännage fler nyheter om sina produkter, industrialisering och affärsplaner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094