23948sdkhjf

Nya El-Leaf kommer med ProPilot

Den nya, 100 procent elektriska #Nissan #LEAF kommer att vara utrustad med den senaste ProPILOT teknologin, som gör bilen självkörande i en fil på motorvägar. Teknologin, som startar med ett tryck på en knapp på ratten, kontrollerar styrningen, accelerationen och bromsarna, vilket underlättar för föraren vid körning i tät trafik, genom att bilen håller avståndet till fordonet framför och ligger stadigt mitt i filen.

Framöver kommer Nissan’s ProPILOT teknologi att kunna erbjuda ännu högre nivåer av självkörande teknik, där systemet kan navigera i stadstrafik. Med målet att göra körningen säkrare och mer njutbar, är utvecklingen av ProPilot-tekniken en del av Nissan Intelligent Mobility, företagets plan för hur bilar körs, laddas och integreras i samhället.


Gareth Dunsmore, Direktör för Electric Vehicles, Nissan Europe säger: “Det ultimata uttrycket för Nissan Intelligent Mobility, är nya Nissan LEAF, som kommer att bli den mest avancerade elbilen på dagens marknad. Genom att lägga till denna banbrytande ProPilot teknologi i nya Nissan LEAF,  kommer många fördelar med elbilar att visa sig, med färre trafikstockningar och renare städer för framtida generationer.”
  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079