23948sdkhjf

SFVF välkomnar Skolverkets nya program för kaross och lack.

 Skolverket har tagit beslut om den nya programstrukturen för fordons- och transportprogrammet. Den nya programstrukturen kommer vara synlig inom kort på Skolverkets webb. Den nya programstrukturen kommer att innehålla de nya kurserna:

  • Småreparationer – karosseri inom ämnet karosseriteknik, 100p.
  • Småreparationer – lackering inom ämnet lackeringsteknik, 100p.

-Verkstadsföretagarna och SFVF har i drygt ett år arbetat för att få till stånd en kompetensutveckling för skadetekniker och lackerare. Det är en seger för verkstadsbranschen, sager Benny Wallin, utbildningsansvarig på Verkstadsföretagarna.

-Nu får vi utbildade medarbetare med kunskap om moderna reparationer, bra för kunderna, försäkringsbolag och förhoppningsvis bättre lönsamhet, säger Wallin.

Verkstadsföretagarna och SFVF är verksamma I enskilda programråd, regional programråd och i nationella programrådet. Under hösten 2016 arrangerades en utbildningsresa före lärare och skolledare. På den resan medverkade utbildningsrådet Magnus Carlsson som också gick alla utbildningar.

-Det engagemang som Magnus visade på resa för lärarnas roll och branschen behov av kompetenta kommande medarbetare imonerade på mig, säger Bo Ericsson vd för SFVF och ordförande I Verkstadsföretagarna. Magnus är också värd en eloge för sitt arbete för oss i branschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172