23948sdkhjf

SFVF bjuder in Per Bolund till ett verkstadsbesök

Snart lanseras Godkänd Bilverkstad, GBV, som är den största och mest genomgripande förändring och förbättring som bilbranschen någonsin upplevt.

Med anledning av introducerandet av GBV har Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, bjudit in konsumentminister Per Bolund till en rundvandring på en bilverkstad.

– Vi är mycket glada över att ministern visar ett sånt intresse och svarade positivt på vår inbjudan att besöka en verkstad för att skapa sig en egen bild av vad som krävs av dagens fordonstekniker säger Bo Ericsson, vd på SFVF.

SFVF, som är Nordens största fordonsbranschförening, har gjort mängder av aktiviteter för att förändra och förbättra för bilägare.

– Vi har infört Verkstadens reparationsvillkor på cirka 1 500 verkstäder där vi genomfört över 120 juridikutbildningar och över 60 föreläsningar om verkstadskvalitet. I år har vi även släppt en bok som ger verkstäder juridisk vägledning kallad ”Verkstadshandboken, säger SFVF:s vd Bo Ericsson.

Bilägaren kan nu se fram mot den största förbättringen någonsin inom bilbranschen. Godkänd Bilverkstad kommer att säkerställa den kvalitet som bilägaren har rätt att kräva av en fordonsverkstad. Alla SFVF:s personbilsverkstäder kommer att anslutas till GBV, där regelbundna kvalitetskontroller kommer att ske både internt och externt av välrenommerade företag som utför tredjepartskontroller.

– GBV består till cirka 60 procent av tvingande lagstiftning och resterande del är rutiner som i olika sammanhang skyddar både bilägaren och verkstaden, säger Bo Ericsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078