23948sdkhjf

LBM Autoparts gör storsatsning på Europa efter förvärv av engelska GB Parts Online

| Medlemsnyhet | Företag LBM Autoparts AB

Nu fortsätter företagets expansion genom ett förvärv av det engelska företaget GB Parts Online, utanför Bristol, med vilka LBM Autoparts haft ett leverantörssamarbete.

LBM Autoparts gör storsatsning på Europa efter förvärv av engelska GB Parts Online tidigare GEARBOXPARTSONLINE.COM

För många är det svenska företaget LBM Autoparts AB känt för sitt breda program med reservdelar till både manuella växellådor och högteknologiska automatlådor. Programmet omfattar närmare 5 000 produkter och kit. Företagets utveckling har varit intensiv under 2018 och sortimentet har utökats med reservdelar även till bilar med fyrhjulsdrift och andra produkter till bilars drivlinor. Dessutom har företaget invigt ett nybyggt huvudkontor och logistikcenter utanför Göteborg och även flyttat till större lokaler i Tyskland. Nu fortsätter företagets expansion genom ett förvärv av det engelska företaget GB Parts Online, utanför Bristol, med vilka LBM Autoparts haft ett leverantörssamarbete.

GB Parts Online har varit mycket framgångsrika på den internationella marknaden sedan företaget från starten byggt upp ett brett sortiment med bland annat kompletta reservdelsskit till manuella växellådor, fördelarväxellådor och även bakaxlar. Totalt har företaget ett sortiment med mer än 350 högkvalitativa kit och närmare 5 000 produkter. GB Parts Online har under flera år varit en av LBM Autoparts leverantörer av reservdelskit. Att LBM Autoparts nu förvärvat GB Parts Online ser Erik Stålebo, VD för LBM Autoparts, som ett mycket viktigt steg i en storsatsning på den europeiska marknaden och inte minst Tyskland. Den satsning som LBM Autoparts tidigare inlett i Tyskland och mellaneuropa har varit framgångsrik. Erik Stålebo ser genom förvärvet nu stora möjligheter att både intensifiera och bredda satsningen.

Jag är fantastiskt glad över att det öppnades en möjlighet att förvärva GB Parts Online. Företagets grundare har byggt upp en verksamhet där fokus legat på ett kvalitativt och brett sortiment. Inte minst har företagets satsning på kompletta kit varit lyckad och det i kombination med snabba leveranser, e-handel och mycket konkurrenskraftiga priser har varit viktiga framgångsfaktorer. Vi har haft en nära relation med företaget under de senaste åren och när nu grundaren önskar sälja ser vi det som en stor möjlighet för oss att öka expansionstakten och satsningen på den mellaneuropeiska marknaden. Jag är också övertygad om att vi kan utveckla GB Parts Online ytterligare. Dels genom att komplettera med LBM Autoparts breda program som ger GB Parts Onlines kunder tillgång till ett sortiment som inte erbjudits tidigare, med också genom att vi kan tillföra resurser och en stark organisation som gör att verksamheten kan expandera till nya marknader och kundgrupper”, säger Erik Stålebo.

 Förvärvet av GB Parts Online innebär att koncernen STS Group där LBM Autoparts ingår, lägger grunden till en stark eftermarknadsdivision (IAM – Independent Aftermarket) som har siktet inställt på ytterligare tillväxt. Erik Stålebo säger att denna expansion kommer att ske genom etableringar i fler länder, sannolikt också förvärv men främst genom organisk tillväxt de närmaste åren.

LBM Autoparts och GB Parts Online fortsätter som starka varumärken med enkelhet och snabbhet som gemensamma nämnare
Även om förvärvet resulterat i att GB Parts Onlines stora lager flyttas till LBM Autoparts anläggningar i Sverige och Tyskland säger Erik Stålebo att det i dagsläget inte kommer att ske någon sammanslagning av företagens varumärken.
GB Parts Online har precis som LBM Autoparts byggt upp starka varumärken och effektiva digitala säljkanaler. Vår ambition är att vårda detta samtidigt som vi ska dra nytta av synergier som gör att vi kan erbjuda kunderna ännu större sortiment. Kunderna som under många år handlat online hos GB Parts får nu tillgång till LBM Autoparts breda program, och omvänt gäller för LBM Autoparts kunder. Vi ska också fortsätta GB Parts Onlines mångåriga satsning på att ta fram kompletta kit och här ser jag stora möjligheter att utöka programmet betydligt framöver”.

 

Erik Stålebo vill också lyfta fram fördelarna med att GB Parts Online sortiment flyttas till Sverige och Tyskland.
Tyskland och mellaneuropa har sedan några år varit en mycket viktig och växande marknad för LBM Autoparts. Därför är det ganska naturligt att vi flyttar GB Parts Onlines sortiment närmare denna marknad då det skapar möjligheter att göra redan snabba leveransrutiner ännu snabbare och effektivare. För kunder som köper reservdelar från båda sortimenten kan vi mycket snabbare plocka ihop kompletta leveranser oberoende av vilken inköpskanal kunden valt. För GB Parts Online har eBay varit en viktig digital kanal. LBM Autoparts kunder kommer snart att upptäcka fördelarna med att företagets webbshop vuxit rejält med produkter och kit från GB Parts Online. Totalt sett kan vi nu erbjuda närmare 10 000 reservdelar och och drygt 400 kompletta kit”.

Vill erbjuda digitala inköpskanaler som förenklar för kunderna.
En tillbakablick på GB Parts Online speglar den betydelse som inköp via internet fått för såväl bilverkstäder och specialverkstäder inriktade på växellådor. När GB Parts Online för flera år sedan inledde satsningen på onlineförsäljning tog utvecklingen snabbt fart, kunderna blev fler och sortimentet växte också snabbt. Även om LBM Autoparts försäljning via digitala marknadsplatser startade något senare finns det många paralleller mellan företagens utveckling och Erik Stålebo menar att det är kundbehoven som är den starkaste drivkraften.

Kunderna vill förenkla sina inköpsrutiner, snabbare hitta det man söker i ett brett sortiment och dessutom ha snabba leveranser. Här skiljer sig inte verkstadsbranschen från hur det ser ut på andra håll i samhället.  GB Parts Onlije har varit extremt duktiga på att anpassa sin verksamhet till kundernas krav på ett lättillgängligt sortiment som erbjuds via digitala marknadsplatser. Företaget har också varit en inspiratör för de satsningar som LBM Autoparts gjort på digital försäljning. Att vi nu fått möjlighet att förvärva företaget är därför väldigt värdefullt".

Erik Stålebo ser det som realistiskt att arbetet med att flytta över GB Parts Onlines lager till Sverige och Tyskland, samt arbetet med att samordna sortimenten på flera digitala marknadsplatser, kommer att vara klart i början av 2019. Detta arbete sker samtidigt som LBM Autoparts genomför en satsning med öppen e-handel. Shopen har integrerats med webbplatsen www.lbmautoparts.se och kunderna möts idag av en nyutvecklad och användarvänlig e-handelsplattform som kommer att utvecklas ytterligare när det gäller möjligheterna att exempelvis ladda ner instruktioner och annan information.

Intresset har varit stort och det kommer bara att bli större när sortimentet vi erbjuder närmast fördubblas efter förvärvet av GB Parts Online. Nu ska vi satsa på att vässa även GB Parts Online digitala plattform och även de kunder som varit företaget trogna i många år kommer säkert att uppskatta att kunna ta del av LBM Autoparts sortiment. Vårt mål är att på sikt erbjuda Europas bästa och mest kompletta e-handelsplatser för inköp av reservdelar till växellådor och andra produkter till bilars drivlinor. Köpet av GB Parts Online har fört oss ett stort steg mot det målet”, avslutar Erik Stålebo.

För mer information om innehållet i denna pressinformation kan ni kontakta:
Erik Stålebo, VD, LBM Autoparts AB
Telefon + 46 303-72 78 96,
E-post: erik@lbmautoparts.se

Fakta.
LBM Autoparts AB i Stenungsund grundades 1991 och har utvecklats till att vara en helhetsleverantör av reservdelar till växellådor och drivlinor av varierande fabrikat. Företagets leverantörer är ledande kvalitetsföretag i USA, Asien och Europa. Målet är att ha ett komplett lager som svarar upp mot alla behov hos företagets skandinaviska och europeiska kunder som främst är små och stora bilverkstäder samt renoveringsspecialister. Förutom reservdelar marknadsför LBM Autoparts även verkstadsutrustning som förenklar och effektiviserar arbetet på bilverkstäder.  


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
LBM Autoparts AB

Box 180
444 22 Stenungsund
Sverige
LBM Autoparts AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.103