23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

TriSys kundcase - CB Auto

| Medlemsnyhet | Företag Triscan A/S

AUTO-G Danmark, en del av GROUPAUTO International, har använt TriSys-plattformen till att utveckla sitt eget verkstadssystem - Gplan. Intresset för systemet har varit bra sedan introduktionen - och på bara 6 veckor är 25 system i drift.

Vi har besökt CB Auto, som var en av de första verkstäder att använda Gplan, för att höra om deras erfarenheter.  

CB Auto, som startades av Christen Bonde för över 40 år sedan, ägs och drivs nu av Benjamin Henriksen, som har 3 anställda. Bilverkstaden, som använder den modernaste utrustningen, har 5 lyftar och utför arbeten inom mekanik och autoelektronik, men har också en egen plåtbutik.

Varför Gplan?
Benjamin Henriksen har genom tiden arbetat med flera olika verkstadssystem. "Det var viktigt att få ett modern och användarvänligt system, som inte bara täcker mina nuvarande behov, men som jag kan växa med," säger han och tillägger: "Jag ser inte möjligheten med många av de system, som finns tillgängliga på marknaden i dag. För mig föll valet av Auto-G Randers och Gplan - och jag tycker att det har varit rätt beslut för mig".

CB Autos lösning
Gplan är modul byggd och består av 5 grundmoduler och 7 extra moduler. Förutom de grundläggande modulerna använder CB Auto ytterligare 4 extra moduler.

De 5 grundmodulerna är Gkat (Auto-Gs katalog och ordersystem), Gkal (kalender och planeringsmodul), Gfin (kundhantering och finans), Glag (eget varulager) och Gbud (anbudsgivning).

C.B. Autos 4 extra moduler inkluderar Gtek (integrerad tillgång till online teknisk support), Gsms (envägs SMS-servicemeddelanden), Geco (integration till e-conomics ekonomisystem) och Gbog (integration till digital-servicebok.com).

Implementering
CB Auto var en av de första Gplan-användarna och systemet skulle ersätta en Helios lösning. Före genomförandet önskade Benjamin Henriksen att alla kund- och fordonsdata skulle importeras till Gplan.

Gplan är ett cloud-/webbaserat system, som körs i en webbläsare. Därför finns det inga stora hårdvarukrav för datorer, tablets eller smartphones, som behöver tillgång till systemet - och ingen speciell programvara installeras. Efter att importen av data från Helios hade slutförts, fik anställda vid CB Auto var sin inloggning, och Auto-Gs systemadministratör Thomas Jørgensen gav en kort introduktion till användningen av systemet. "Vi fick en timmes undervisning, och jag måste vara ärlig att säga, att jag trodde - räcker det?", säger Benjamin Henriksen och fortsätter: "Men det var det. Gplan är verkligen lätt att använda, och det bästa är, att du inte kan göra något fel i systemet. Jag tror, att de flesta människor är lite spända och nervösa, när nya IT-system måste tas i bruk och fruktar det värsta. Det finns ingen anledning till det med Gplan".

Status efter 2 månaders drift
Valet av ett nytt verkstadssystem är ett stort beslut. Och även om beslutet fattas på bästa möjliga sätt, kan systemfel i programvara eller maskinvara vara en stor irritation, men också en dyr affär. För att undvika detta har Gplan utvecklats i ett internationellt nätverk av erfarna IT-proffs och branschfolk med praktisk erfarenhet i utvecklingen av system till verkstadsdrift. Dessutom är Gplan hosted på Amazon-servrar, där pålitlighet och driftstid är i topp. Hur har CB Auto upplevde operationen?

"Vi har inte upplevt en enda krasch. En enkel gång har systemet fungerat lite långsamt - kanske på grund av en uppdatering", säger Benjamin Henriksen och tillägger: "Gplan har fungerat perfekt för oss alla. På verkstaden har varje mekaniker sin egen dator med streckkodsläsare, där uppgifterna startas och avslutas. Och eftersom arbetsstatus visas med färgkoder, kan jag snabbt se vilka uppgifter jag behöver checka i uppgiftslistan eller kalendern innan de faktureras".

Som tidigare nämnts kan Gplan användas både på datorer, tablets och smartphones, och Benjamin Henriksen är nöjd med det. "I dagar då vi är väldigt upptagna och jag inte har tid att lösa mina administrativa uppgifter, har jag varit mycket glad att kunna använda min iPad hemifrån. Därför har jag inga funderingar hemma, eftersom jag alltid har en översikt över beläggning, varubeställning till uppgifter och inte minst fakturering av det utförde arbetet”. 

Medlemsnyhet

Företag
Triscan A/S

Engmarken 11
8220 Brabrand
Danmark
Triscan A/S

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078