23948sdkhjf

Nytt racingkoncept...

| Medlemsnyhet | Företag Drivledens Bildelar i Helsingborg

Drivknuten.se som är specialister på delar för drivlinan, befäster det nu ytterligare genom att inleda 2019 med att lansera ett helt nytt och unikt racingkoncept framtaget ihop med GKN Motorsport och Moser Engineering.

Specialisterna på delar för drivlinan, Drivknuten.se, arbetar ständigt med att utveckla och förbättra delarna för de vanligaste standardbilarna. Länge har det också funnits en efterfrågan på förstärkta delar för trimmade bilar och motorsporten, men steget för att förstärka produkterna är oerhört svårt då kraven sällan står i paritet till volym eller prisnivå.

Så Drivknuten.se valde tillsammans med GKN´s racingavdelning istället att gå all in och ta fram ett komplett racingsortiment bestående av tre olika segment som samtliga klarar merparten av motorsportens hårda krav.

Första produktområdet är helt nyutvecklade racingaxlar till exmpelvis BMW och Nissan Skyline R32/R34/GTR, som ofta används inom racing och drifting. Inre drivknutarna är då GKN´s motorsportknutar som klarar allt, axlarna är i patenterat specialhärdat stål och som yttre drivknutar används betydligt mycket större och kraftigare drivknutar än original. Racingaxlarna garanteras klara 1500 hästkrafter. Axlarna har under två års tid testats i bilar - där inga drivaxlar tidigare hållt - och inte en enda av de nya axlarna har gått av. Detta är kompletta axlar som kommer att lagerföras på Drivknuten´s lager i Helsingborg från slutet av januari och som kommer att kunna levereras samma dag som de beställs. 

Nästa specialområde är härdade insticksdrivaxlar från amerikanska Moser Engineering för bl.a. Volvo 240 och 740/940 som är vanliga axlar inom drifting och rally. Även dessa axlar kommer att lagerföras från slutet av januari.

Sista produktsegmentet är måttbeställda drivaxlar, drivknutar och kardaner som byggs helt efter kundernas önskemål. Drivknutarna är GKN´s motorsportknutar som går att få med alla splinestyper och mått, drivaxlarna tillverkas i GKN´s patenterade specialhärdade stål och kardanerna byggs i chromolystål med specialknutkors av absolut högsta kvalitet som klarar 1500 hästkrafter.

Drivknuten.se och GKN arbetar nu med att ta fram malldokument för måttning och priser för varje enskild produkt. Samtliga delar kommer att omfattas av en helt unik två års garanti.

Under Motorsportkonceptet samlar Drivknuten.se även andra produkter avsedda för racing som utvald motorolja, helsyntetisk polyglykolbaserad bromsvätska, specialfett, oktanbooster m.m.

Följ utvecklingen av racingkonceptet via Drivknuten´s hemsida.

 

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Drivledens Bildelar i Helsingborg

Fornminnesgatan 4
253 68 Helsingborg
Sverige
Drivledens Bildelar i Helsingborg

Sänd till en kollega

0.066