23948sdkhjf

Framtiden för bilbranschen ser ljus ut

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Utvecklingen av tekniken i våra bilar går allt snabbare och snabbare. Fler och fler producenter storsatsar på elbilar och självkörande fordon.

Många experter och forskare inom bilbranschen pekar på att utvecklingen sker snabbare än väntat. Vem vet vad som väntar härnäst?

BMW storsatsar på elbilar ännu en gång
Tyska biljätten BMW är redan veteraner när det kommer till tillverkning av elbilar och elhybrider. Nu satsar de återigen stort på elbilar och investerar en miljard euro i byggandet av en helt ny fabrik. Fabriken ska byggas i Ungern och ska kunna producera ca 150 000 fordon per år. Fabriken kommer kunna producera bilar med både bränslemotorer och elmotorer.

BMW-chefen Harald Krüger ser mycket ljust på framtiden och säger själv att framtiden definitivt är elektrisk.

Utbudet blir större
Utbudet av elbilar och elhybrider blir allt större och större för varje år. Ett större utbud betyder såklart fler möjligheter för dig som bilägare. Tesla, som länge har varit ledande inom elbilsmarknaden, konkurrerar nu med företag som BMW, Renault och Volvo.

Modellerna BMW i8, Volvo XC90 T8 och Renault Zoe är bara några exempel på el- och hybridbilar som finns tillgängliga på marknaden just nu.

Självkörande fordon
Ett annat hett ämne inom branschen just nu är självkörande fordon, eller autonoma fordon som de också kallas. Med hjälp av tekniken i självkörande fordon ska man i framtiden kunna minska antalet trafikolyckor drastiskt.

Trafiken kommer även att bli lugnare över lag, då behovet av att äga en egen bil kommer att minska. Man tror att ca nio av tio bilar skulle kunna tas bort från stadstrafiken och ersättas av självkörande bilar.

Mer tid betyder mindre stress
En annan fördel med självkörande fordon är möjligheten att kunna göra annat medan man färdas i dem. Med hjälp av en självkörande bil skulle man få mer tid till att arbeta, läsa sina mejl eller bara läsa en bra bok.

Vi lever i en stressig värld där varje minut är värdefull. Ju mer tid vi kan spara desto bättre. Självkörande fordon skulle inte enbart vara bra för miljön eller för trafiksäkerheten, utan även för vårt välmående. Det är verkligen en spännande tanke.

Bildelning och bilpooler
Att dela saker med andra blir allt vanligare, då vi strävar efter en värld där vi slösar mindre. Något som fortfarande diskuteras är bildelning och bilpooler. Tanken med bildelning är att du inte äger din egen bil, utan delar den med andra. På så sätt kan man utnyttja en bils fulla kapacitet, samtidigt som utsläppen blir mindre.

Man har kunnat räkna ut att en genomsnittlig bil i Europa kör effektivt ca fem procent av tiden den är i bruk. I över 90 procent av tiden står den parkerad. Detta vill man försöka ändra på med hjälp av just bildelning.

Bildelning lämpar sig absolut bäst i städerna och för dig som inte behöver en bil så ofta. En av nackdelarna med bildelning kan nämligen vara att du inte alltid har tillgång till en bil när du behöver den.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.057