23948sdkhjf

Designpris till nya Shuttlesystemet

| Medlemsnyhet | Företag SSI SCHÄFER System International AB

SSI Schäfer har blivit utsedda till vinnare av det tyska designpriset 2019 i kategorin Industri för sin innovativa SSI Flexi Shuttle av German Design Council..

Shuttlen har funktioner som gör att den kan plocka olika behållare både gällande typ och storlek. Den klarar vikt upp till 50 kg och är anpassad att klara djupfrys temperatur. – Den är en kombination av avancerad teknologi och snygg design.

Shuttlesystem för förbättrad lagerhantering
Ett snabbt och effektivt shuttlesystem är ett välkommet bidrag till det moderna lagret. Denna innovativa teknik ökar hastigheten, precisionen och genomströmningen i lager och distributionscentraler markant. Effektiviteten höjs med hjälp av tre frikopplade system som arbetar i tre olika ledder. Transportörerna distribuerar lasten till en vald gång. Liftar i ena eller båda ändarna av varje gång eller jämnt fördelade längs med gångarna för ännu högre prestanda, körs upp och ned för att lämna lasten på önskad nivå medan fristående shuttles rör sig horisontellt i gången för att stuva undan, lämna och hämta produkter.  Genomströmningen per gång kan öka ytterligare genom att öka antalet shuttles som körs i en enskild gång. Vissa liftar är också utformade för att höja och sänka mer än en last i taget. Hur mycket snabbare kan det vara? Jämfört med ASRS som använder kranar för in- och utlagring ger varje shuttle i sig, genom sin lättare konstruktion, en betydande ökning av den enskilda maskinens prestanda. Olika shuttlelösningar (multi-nivå, enkelnivå, flera skyttlar per nivå) i kombination med rätt lyft- och transportörsystem möjliggör praktiskt taget obegränsade prestandaförbättringar. Shuttlelsystem är även extremt flexibla. Olika tekniker gör det möjligt att hantera pallar, lager , kartonger, korgar, brickor och backar  i varierande storlekar. Eftersom dessa system är modulära kan de enkelt skalas upp för att anpassas efter aktuella och framtida behov.

Vem kan dra störst nytta av dessa möjligheter?  Det är idealiskt för moderna detaljhandeln, där produkter säljs genom en mängd kanaler – från butiker för tegel och murbruk till mobiltelefoner, webbplatser och interaktiva TV-apparater. I denna flerkanaliga värld måste tillverkare, återförsäljare och distributörer reagera snabbt på cykliska, säsongsbetonade och föränderliga produktserier. Fler alternativ för konsumenten kan bara betyda fler SKU: er för DC:er. Komplexiteten i orderuppfyllelsen är även beroende av hur ordrarna läggs. Orderstorlekarna är mindre och mer frekventa, och vissa levereras direkt till privatpersoner med allt kortare leveransintervall. Med sin förmåga att stödja stora ordrar med en hög grad av lagerprecision är shuttlelsystemet en ovärderlig partner för modern detaljhandel.

SSI Schäfer-Shuttle
SSI Schäfer har ett sortiment av shuttlesystem för pallar, brickor, kartonger och backar, på en eller flera nivåer –Schäfer Lift&Run, en mycket dynamisk shuttle i flera nivåer för lastpallar i ett kanallagringssystem; Schäfer Tray System, en shuttle i flera nivåer för pallager; Navette, en shuttle i flera nivåer för små lastbärare i helautomatiska lager;  Cuby, ett shuttlesystem med en nivå som är konstruerat för transport av backar eller kartonger som väger upp till 35 kg, och den nya produkten: SSI Flexi Shuttle, är en shuttle för en nivå som är konstruerad för att möjliggöra bästa möjliga utnyttjande av lagringsytan.

Flexi Shuttle är en skalbar shuttle för en nivå är avsedd att användas i mycket dynamiska, automatiserade miniload-system med lagringsplatser som kan storleksanpassas dynamiskt så att mycket varierande transportenheter kan lagras. Den kan hantera transportörer och behållare av många former och storlekar på upp till 50 kg – i kombination med hög genomströmning och enastående flexibilitet. En unik funktion är systemets förmåga att stödja lagringsplatser av dynamiska dimensioner.

Tack vare den universella lasthanteringsenheten med justerbar bredd kan Flexi Shuttle anpassas för lagring med enkelt, dubbelt och multipelt djup för ett brett spektrum av lastenheter och dimensioner, även i frysanläggningar. En unik egenskap är rackkonceptet med lagringsplatser vars storlek kan justeras dynamiskt. Om du utelämnar permanent allokerade x-lagringspositioner underlättar racksystemet utrymmesoptimerad beläggning med maximal lagringstäthet. Detta kan även uppnås med en hög mångfald av lastenheter och ett brett spektrum av transportdimensioner.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SSI SCHÄFER System International AB

Bronsåldersgatan 9
213 76 Malmö
Sverige
SSI SCHÄFER System International AB

Sänd till en kollega

0.073