23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En av däckindustrins mest moderna fabrik är snart färdigbyggd

| Medlemsnyhet | Företag Nokian Däck AB

Byggandet av Nokian Tyres produktionsanläggning i Nordamerika går raskt framåt och produktionen i den nya fabriken i Dayton ska starta enligt tidsplan 2020.

Fabrikslokalerna är i stort sätt klara och montering av maskiner av senaste teknik pågår för fullt. Nivån av automatiseringen gör anläggningen till en av världens mest moderna däckfabrik.

– Vi är nöjda med framstegen i byggandet och fortsätter arbetet så att fabriken ska bli klar enligt plan. Det är en förmån att få samarbeta med så många olika partners i det här projektet, säger David Korda, Nokian Tyres Facility and Construction Manager.

Investeringen i den cirka 77 000 kvadratmeter stora anläggningen uppgår till cirka 360 miljoner USD. Den kommer att serva Nokian Tyres kunder i USA och Kanada, enligt Nokian Tyres åtagande om säkra och hållbara produkter och produktionsprocesser. Byggandet av Nokian Tyres första produktionsanläggning i Nordamerika sysselsätter cirka 200 byggarbetare och sätter fart på den lokala ekonomin i området.

Dayton-fabriken stöder Nokian Tyres mål att fördubbla sin försäljning i Nordamerika fram till 2023. Fabriken kommer att producera all-season däck till personbilar och lätta lastbilar som säljs i Nordamerika. Anläggningen ökar även bolagets lagerkapacitet vilket gör det möjligt att möta den ökande efterfrågan i Nordamerika. Utöver att fabriken ska tillverka fyra miljoner däck om året så kommer det även att finnas plats för 600 000 däck i det intilliggande distributionscentret.

I februari 2019 började Nokian Tyres anställa personal till den nya fabriken i Dayton. Cirka 50 personer ska anställas i början av 2019 och upp till 150 i slutet av året. De nya teammedlemmarna kommer att få en intensiv utbildning inför sina nya jobb, både i den nya fabriken och i Nokian Tyres europeiska produktionsanläggningar.

Fabriken i Dayton kompletterar Nokian Tyres existerande produktion i Finland och Ryssland och möjliggör global tillväxt. Den expanderande produktionsvolymen gör att bolagets globala produktionsanläggningar kan skräddarsy produktionen efter behoven på sina respektive målmarknader vilket ökar produktmixen och möjligheterna att ge ännu bättre service till kunder.

Bilder på fabriken i Dayton

Läs mer om fabriken i Dayton

Nokian Tyres plc
Päivi Antola
SVP, Corporate Communications and Investor Relations

Mer information:
Teppo Huovila, Vice President, Quality & Sustainability, tel +358 10 401 7701,
teppo.huovila@nokiantyres.com
 www.nokiantyres.se

 Nokian Tyres är världens nordligaste däcktillverkare och ett av de mest hållbara företagen i världen. Vi erbjuder trygghet i alla körförhållanden genom att utveckla säkra och miljövänliga däck av hög kvalitet för personbilar, lastbilar och tunga maskiner. Vi är speciellt välkända för våra innovativa vinterdäck. I vår koncern ingår också däckkedjan Vianor, specialister på bilservice och däckservice. Nokian Tyres omsättning uppgick till cirka 1,6 miljarder euro år 2018 och antalet anställda är cirka 4 800. Nokian Tyres aktie noteras på Nasdaq i Helsingfors. Mer information finns på www.nokiantyres.se

Medlemsnyhet

Företag
Nokian Däck AB

Box 3002
195 03 Märsta
Sverige
Nokian Däck AB

Sänd till en kollega

0.062