23948sdkhjf

Behöver du byta till mindre farliga bilvårdsprodukter?

| Medlemsnyhet | Företag EcoOnline AB

På Miljö- och Kemidagarna den 15-16 maj får du hjälp med hur ni i er verksamhet kan förbättra ert arbete med den så kallade substitutionsprincipen – hur man ersätter farliga ämnen med säkrare alternativ.

Både företag och offentlig verksamhet vill arbeta med säkra produkter utan farliga ämnen men kemikaliearbetet kan vara utmanande. Därför är intresset stort för att öka kunskapen både genom forskning och exempel på hur andra verksamheter arbetar med substitution. Ta hjälp på plats med hur ni i er verksamhet kan förbättra ert arbete med den så kallade substitutionsprincipen – hur man ersätter farliga ämnen med säkrare alternativ.

Vi är så glada och tacksamma för vår fantastiska Gudrun Bremle, RISE Centrumledare på Substitutionscentrum. Inte nog med att hon återigen leder oss genom konferensen som moderator, hon ska dessutom dela med sig av sin kunskap och lära oss mer om substitution. Hon välkomnar alla att lyssna på hennes föreläsning, Bättre alternativ – hur kan din verksamhet arbeta med substitution?

Boka din plats här

RISE har fått uppdraget av regeringen att starta och driva Substitutionscentrum – en oberoende kunskapspartner till både näringsliv och offentlig sektor. De guidar i arbetet med att identifiera oönskade ämnen och hitta bättre alternativ i allt från produkter till processer. RISE samlar och sprider den forskningsbaserade kunskap som finns inom området.

I Sverige är det 32 000 företag som berörs av kemikalielagstiftningen, varav 13 000 är tillverkande företag och 19 000 företag i parti- och detaljhandeln.

 

Medlemsnyhet

Företag
EcoOnline AB

Drakegatan 7
412 50 Göteborg
Sverige
EcoOnline AB

Sänd till en kollega

0.1