23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Svängande kylvattentemperatur på bilar med DSG-växel

| Medlemsnyhet | Företag Triscan A/S

Det är inte ett okänt fenomen, att bilägare med DSG-växellådor (Direct Shift Gear) kan rapportera om periodisk mycket varierande kylvattentemperaturer och bristandekabin värme.

Men det är väldigt sällsynt, att tillståndet/felet kan återskapas i verkstaden. Här är ett tips till vad som kan vara fel. 

På fordon med denna typ av växellåda är monterad en separat termostat till transmissionsoljan. Problemet uppstår i situationer där du till exempel kör nedförs backe länge utan att använda gaspedalen och fordonets motor och växellåda är inkopplade. I sådana situationer kan både kylvattnet och transmissionsoljetemperaturen falla under normal driftstemperatur. 

Termostaten för reglering av oljetemperaturen i växellådan styrs via kylvattenkretsen i fordonet och värmen från DSG-transmissionsöverföringsoljan deponeras i kylvattnet via en värmeväxlare. Om termostaten inte fungerar korrekt - och t.ex. fastnar i öppen position - vill transmissionsöverföringsoljan - men också motorn - komme att spendera mycket längre på att uppnå sin normala driftstemperatur.

VIKTIGT! Moderna kylkretslopp är mycket komplexa system och måste därför repareras med försiktighet. Framför allt är korrekt ventilation av systemet extremt viktigt.

Flera nyheter från Triscan

Prenumerera på vårt elektroniska nyhetsbrev

Medlemsnyhet

Företag
Triscan A/S

Engmarken 11
8220 Brabrand
Danmark
Triscan A/S

Sänd till en kollega

0.078