23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

LuK RepSet 2CT till DSG växellådor med våtkoppling

| Medlemsnyhet | Företag Triscan A/S

Hos Triscan har vi sedan 2013 haft LuK RepSet 2CT till DSG-växellådor med torrkoppling i programmet.

Detta program utökas nu med satser som passar modeller från FCA Group, Renault, Smart och Suzuki, men programmet är också utbyggt med satser till DSG-växellådor med våtkoppling, som används av VAG - Audi, Seat, Skoda och Volkswagen med 7-växlad DQ500 växellåda.
 
Principen bakom dubbelkopplingsteknologin är komplex, men kan förklaras i förenklade termer med följande: Medan en koppling överför vridmoment, säkerställer den andra kopplingen att gör sig redo för nästa växelväxling. Detta möjliggör att skifta från ett växel till ett annat utan förlust av vridmoment och prestanda. Samtidigt uppnås ökad körkomfort och lägre bränsleförbrukning. Den torra dubbelkopplingen används speciellt i fordon med lägre vridmoment, medan den våta dubbelkopplingen huvudsakligen används i fordon med vridmoment över 250 Nm, där värmeutveckling är så stor att oljekylning blir nödvändig. Hittills innehåller programmet för DSG-växellådor med våtkoppling endast en referens, men fler är på väg.
 
Oavsett om det är en LuK RepSet 2CT till torr eller våtkoppling, innehåller satsen alla komponenter, som krävs för reparation av det specifika dubbelkopplingssystem. 

OE Referenser:
 
VAG  0BH 398 029 A
0BH 398 029 B
 
1. Dubbel våtkoppling
2. Låsring till lock
3. Bricka
4. Kopplingslock
5. Låsring till koppling
6. Styrlager
 
Observera, att där vid byte krävas användning av specialverktyg. Verktygssatserna innehåller basis satser och modellspecifika satser. Till varje LuK RepSet 2CT och varje specialverktygssats ingår detaljerad information om teknologien och installationen på åtta språk. Informationsmaterialet och tilläggsinformation, installationsvideor och tekniska broschyrer om LuK eftermarknads reparationslösningar kan nås via REPXPERT webbportal  (www.repxpert.com). I vår webbkatalog - triweb.triscan.dk - har vi under varje av satserne angivit information om vilka specialverktygssatser, som ska användas.

Flera nyheter från Triscan

Prenumerera på vårt elektroniska nyhetsbrev

Medlemsnyhet

Företag
Triscan A/S

Engmarken 11
8220 Brabrand
Danmark
Triscan A/S

Sänd till en kollega

0.11