23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bromsservice - för säkerhets skull

| Medlemsnyhet | Företag SUN Maskin & Service AB

Högre hastigheter och förarlösa fordon. Framtidens bilar kräver än mer avancerade bromssystem, och med det även högklassigt underhåll.

På 1700-talet uppfann den fransmannen Nicholas Cugnot ett ångdrivet fordon som han kallade "Fardier à vapeur" (ångvagn). År 1771 kolliderade fordonet med en mur i 4 km / h, vilket skulle bli den första registrerade bilolyckan. Avancerade bromssystem för dessa försiktiga hastigheter var ännu inte aktuellt.

Men även när bilindustrin började ta fart i slutet av 1800-talet, var bromssystem inte högt upp på agendan. Ett fokus som är helt otänkbart från dagens perspektiv, då bromsar är ett av de viktigaste säkerhetssystemen på bilar.

Många innovativa människor har senare varit aktiva för att arbeta fram bra lösningar. En av dem var den brittiske ingenjören Frederick Lanchester som utvecklade säkerhetsbromsen. En produkt han fick patent på 1902 efter lanseringen av Carl Benz Automobile.

På 1920-talet var bilar utrustade med mekanisk fyrhjulsbroms, där föraren var tvungen att generera hela bromskraften själv. Men kort därpå utvecklades de hydrauliska trumbromsarna.

Efter andra världskrigets slut tog utvecklingen stora kliv, som på så många andra plan. 1952 blev Jaguar den första fordonsleverantören som erbjöd skivbromsar. På 1960-talet kom Mercedes 300 SL, den första bilen med bromsförstärkare. ABS-systemet föregångare infördes 1965, och 1978 kom den första elektroniskt styrda ABS-bromsen. Både fordon och vägar blir större och bättre, och hastigheten ökar.

Nu går utvecklingen mer och mer mot förarlösa fordon, och bromssystemet blir än en gång mer avancerat och något många behöver förlita sig på att det verkligen fungerar. Men för att ett bromssystem ska fungera, oavsett modell, måste det vara ordentligt underhållet.

Hos oss på SUN Maskin & Service kan du hitta pålitlig premiumutrustning från tyska ROMESS. De har satt standarden sedan 1970-talet, och har sedan dess varit ledande i segmentet. I ROMESS utbud finns bromsserviceaggregat för fyllning och avluftning av alla hydrauliska bromssystem och hydrauliska kopplingar på lastbilar, personbilar och motorcyklar.

Alla våra bromserviceaggregat från ROMESS är mobila. Enheternas lätta aluminium- och stålchassi stöds av två gummihjul och två svänghjul som gör dem lätt att transportera och hantera, även med en full tank. Ytterligare en fördel är att ROMESS produkter är utvecklade så att en servicetekniker kan använda ROMESS-enheten ensam, vilket gör arbetet enkelt och effektivt. Vi erbjuder modeller som hanterar 5-60 liters tankar.

Från ROMESS erbjuder vi även en mängd annan specialutrustning som exempelvis bromsvätsketerstare, inclinometer och radarkalibreringstavla.

Flera modeller hittar du på sunmaskin.se, varav många är märkesgodkända. Söker du någon annan specifik ROMESS produkt är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på 054 - 85 00 75 för mer information.

Medlemsnyhet

Företag
SUN Maskin & Service AB

Lovartsgatan 8
652 21 Karlstad
Sverige
SUN Maskin & Service AB

Bilder och video

Trafik, fordon, verkstadsutrustning, SUN Maskin & Service AB

Sänd till en kollega

0.144