23948sdkhjf

Damien Germés är förste Europe på posten som NGK SPARK PLUGS VD.

| Medlemsnyhet | Företag NGK Spark Plug Europe GmbH

Damien Germès, har blivit utsedd till VD för EMEA-regionen, Därmed blir han den förste infödde europén som axlar dessa viktiga roller i det japanska företaget.

Damien Germès är expert på fordonsindustrin och bosatt i Tyskland. Han efterträder Masaki Sumiya i rollen som VD för EMEA-regionen, VD för det tyska dotterbolaget samt Corporate Officer. Masaki Sumiya kommer att återvända till NGK SPARK PLUGs huvudkontor i japanska Nagoya för nya uppdrag inom företaget.

Utnämningen till de nya tunga posterna kommer sju år efter att Damien Germès först kom till företaget, då som eftermarknadschef för Europa, och mindre än två år efter att han befordrats till sin nuvarande position. Under den här tiden har hans djupgående branschkännedom och stora engagemang bidragit till framgångarna i regionen, bland annat genom ett utökat sortiment av eftermarknadsprodukter och ett effektiviserat arbetssätt för att kunna möta den ökade efterfrågan från kunderna. Dessa framgångar belönas nu genom hans nya åtaganden som Corporate Officer – en global roll där han kommer att få möjlighet att påverka den strategiska inriktningen för hela koncernen.

Tidigare i karriären har Damien Germès bland annat haft flera chefsjobb på Europa-nivå hos stora företag inom fordonsindustrin. Till exempel som VD för Valeo Service Deutschland och chef för affärsområdet reservdelar för Europamarknaden hos Visteon Corporation. Han är utbildad vid handelshögskolan NSEAD i Fontainebleau, Frankrike, och har examen i internationell affärsadministration från handelshögskolan ESSEC i Frankrike och University of Plymouth i Storbritannien.

I samband med att han gratulerade sin efterträdare sa Masaki Sumiya: ”Sedan Damien kom till vårt företag har han med framgång fått eftermarknadsavdelningen att växa och bidragit till att utveckla vår verksamhet ytterligare. Vi är stolta över att han nu blir den förste europén att få hela ansvaret både för EMEA-regionen och vårt tyska dotterbolag, och att han dessutom har utsetts till en så viktig roll på koncernnivå.”

Som chef för den världsledande tändnings- och sensorspecialistens EMEA-organisation får Damien Germès ansvar inte bara för affärsområdena eftermarknad och originalutrustning (OE) för fordon, utan även för NTK Cutting Tools i EMEA-regionen. Han kommer bland annat att satsa på att fortsätta företagets arbete med att anpassa produktsortiment och verksamhet för att bättre möta kundernas nya krav på en föränderlig marknad. När han nu får ansvaret för cirka tusen anställda i regionen kommer han att arbeta vidare enligt sin autentiska ledarstil, präglad av företagsfilosofin ”Nittoku Way” som bygger på uppriktighet, tro på den egna förmågan, samarbete och ändamålsenlighet.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
NGK Spark Plug Europe GmbH

Harkortstrasse 41
40880 Ratingen
Tyskland
NGK Spark Plug Europe GmbH

Sänd till en kollega

0.073