23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Direct Vision Standard (DVS) – Säkerhet för ”osynliga” cyklister och trafikanter!

| Medlemsnyhet | Företag Ferdfelt Trading AB

Tunga lastbilar är involverade i 20 % av dödsolyckorna och cirka 60 % av dödsolyckorna på Londons gator. Trots att de endast utgör 4 % av fordonen som körs i staden.

Londons Direct Vision Standard (DVS) är världens första initiativ för att kategorisera tunga lastbilar (HGV) när det gäller förarens synfält från hytten. HGV kommer att ges säkerhets gradering och endast de som uppfyller minimikraven för direktsyn eller kan visa motsvarande åtgärder för att minska riskerna för sårbara trafikanter, får ett säkerhetsgodkännande för att vara på Londons gator. Tillstånd beräknas börja utfärdas i slutet av 2019.

Varför introduceras DVS

DVS är en del av ett bredare initiativ från Transport for London (TFL) för att uppnå noll allvarliga olyckor eller dödsfall på Londons vägar år 2041.

Tunga lastbilar är involverade i 20 % av dödsolyckorna och cirka 60 % av dödsolyckorna på Londons gator. Trots att HGV utgör endast 4 % av fordonen som körs i staden.

Tunga fordons blinda fläckar har identifierats som en viktig orsakande faktor vid dödliga kollisioner med fotgängare och cyklister, vilket ledde TFL att arbeta med fraktbranschen och säkerhetsexperter, såsom Brigade, för att lösa problemet.

Hur fungerar DVS

Alla tunga lastbilar som väger över 12 ton kommer att behöva en säkerhetsbehörighet för att färdas i London. De kommer att få betyg mellan noll (lägst) till fem (högst), baserat på hur mycket föraren kan se direkt genom hyttens fönster, i motsats till indirekt via speglar eller fordonskameror.

Fordon som inte uppfyller kraven för säkerhetstillstånd måste eftermonteras med säkerhetsutrustning, till exempel kameror för att eliminera blinda fläckar och backlarm.

Från och med 26 oktober 2019 kommer tillståndsutfärdandet att påbörjas. Senast den 26 oktober 2020 kommer alla lastbilar med nollvärde över 12 ton att förbjudas från Londons gator om de inte har ett säkerhetssystem monterat.

År 2024 kommer alla noll till tvåstjärniga tunga fordon att förbjudas, och endast de som uppnår ett trestjärnigt betyg och däröver tillåts köra på Londons gator.

DVS Safe System

Många fordon kommer sannolikt att ha en nollgradering när DVS startas. De kan dock nå den nödvändiga standarden med hjälp av DVS Safe System. Detta är en kombination av kompletterande säkerhetsutrustning för att hjälpa förare. TFL uppmuntrar användningen av kompletterande fordonssäkerhetsutrustning på alla tunga fordon enligt DVS-systemet.

Det DVS Safe System innehåller:

·         Sidokameror och bildskärmar

·         Sida och front ultraljudsdetekteringssystem

·         Högersvängsaktiverad akustiska varning

·         Sidoskydd (Sideguard)

·         Fordonsskyltning

·         Förarutbildning

Brigade tillsammans med OE tillverkarna

Brigades HGV produkter kan monteras direkt vid tillverkningen såväl som med adapterkablar. Brigade har ett komplett utbud av adaptrar för att hjälpa till med säkerhet för fordon, vilket kommer att koppla våra mest sålda produkter till HGV. Vårt sortiment av OEM adapterkablar möjliggör enkel eftermontering av kameror till befintliga monitorer för tillverkare som DAF, Volvo, Scania, MAN, Fendt och Iveco

Brigades 360 graders kamerasystem kan helt eliminera blinda fläckar. Backeye®360 är ett intelligent kameraövervakningssystem som ger en fullständig översiktsvy med livebilder tagna från fyra ultravinkliga kameror monterade högt på fordonet - ett "fågelperspektiv" som ser överallt.

För ytterligare information om Brigade, våra produkter och tjänster kontakta Agneta Ferdfelt 076-868 48 40 alt. agneta@ferdfelt.se

Om Brigade: Brigade Electronics grundades 1976 och är den globala marknadsledaren för backsäkerhet, synlighet och kollisionsundvikande produkter. Företagets rykte bygger på kvalitet och tillförlitlighet hos sina produkter och service och support. Brigadekoncernen är baserad i Storbritannien, har dotterbolag i USA, Tyskland, Frankrike, Italien, Nederländerna och Sydafrika och är i samarbete med över 50 specialistdistributörer över hela världen.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Ferdfelt Trading AB

Albybergsringen 116
137 69 Haninge
Sverige
Ferdfelt Trading AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.241