23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Brigade vinner CLEPA Innovation Award i säkerhetskategorin för sin Quiet Vehicle Sounder (QVS)!

| Medlemsnyhet | Företag Ferdfelt Trading AB

Brigade Electronics vinner CLEPA Innovation Award i SME Safety Category för Quiet Vehicle Sounder (QVS)

Brigades QVS, som har utvecklats i över två år, är utformad för att varna fotgängare, cyklister och andra sårbara trafikanter - t.ex. de som är synskadade – för tysta elektriska och hybridbilar.

Elektriska fordon hörs endast i höga hastigheter, vilket innebär att de utgör en säkerhetsrisk för utsatta trafikanter. När fordon rör sig i hastigheter under 20km/h är de nästan ljudlösa och forskning har visat att elbilar och elhybrider är 37 % mer benägna att vara involverade i fotgängarolyckor än konventionella bilar.

Brigades QVS utnyttjar sin patenterade multifrekvens teknik, bbs-tek® som skapar ett direkt riktat och omedelbart lokaliserbart varnings ljud i låga hastigheter, som enkelt identifieras som ett fordon. Ljudet hörs bara i farozonen, försvinner snabbt och stängs avvid högre hastigheter för att minimera bullerföroreningar.

Organiserad av CLEPA - European Association of Automotive Suppliers - utmärkelserna firar framstående prestationer inom fordonsindustrin och erkänner innovationer inom miljö, säkerhet, konnektivitet, automation och samarbete inom dessa områden.

Brigade Electronics: s VD och ägare, Philip Hanson-Abbott fick utmärkelsen på SME Safety Award av CLEPAs generalsekreterare Sigrid de Vries under en ceremoni i Gemeentemusem i Haag, Nederländerna.

Philip Hanson-Abbott:

"På Brigade är vårt uppdrag att förbättra trafiksäkerheten, så vi är mycket glada över att få det här priset och erkännas för det viktiga arbetet vi gör för att hjälpa till att förhindra kollisioner och rädda liv.

"Denna utmärkelse är ett bevis på det omfattande forskning och outtröttliga arbetet som utförs av vårt team. Vi letar kontinuerligt efter sätt att anpassa, utveckla och innovativa produkter för att göra vägar säkrare för alla. Brigades Quiet Vehicle Sounder är ett välkommet tillägg till vår produktportfölj och hjälper till att ta itu med problemen med elektriska fordon när de blir vanligare på våra vägar.

"Brigade Quiet Vehicle Sounder kommer att lanseras i juni 2019.

För ytterligare information om Brigade, våra produkter och tjänster kontakta Agneta Ferdfelt 076-868 48 40 alt. agneta@ferdfelt.se

Om Brigade. Brigade Electronics grundades 1976 och är den globala marknadsledaren för backsäkerhet, synlighet och kollisionsundvikande produkter. Företagets rykte bygger på kvalitet och tillförlitlighet hos sina produkter och service och support. Brigadekoncernen är baserad i Storbritannien, har dotterbolag i USA, Tyskland, Frankrike, Italien, Nederländerna och Sydafrika och är i samarbete med över 50 specialistdistributörer över hela världen.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Ferdfelt Trading AB

Albybergsringen 116
137 69 Haninge
Sverige
Ferdfelt Trading AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.062