23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mirkas nya batteridrivna lösningar sätter dig i förarsätet

| Medlemsnyhet | Företag Mirka Scandinavia AB

Mirka utökar sitt sortiment av batteridrivna maskiner och slipmaterial för bileftermarknaden och transportindustrin.

Finska tillverkaren av slipmaterial och maskiner, Mirka, utökar sitt framgångsrika sortiment av batteridrivna maskiner med avsikten att förändra finishing-processen inom transportindustrin. Idag lanserar Mirka inte bara de nya batteridrivna polermaskinerna Mirka® AROP-B och Mirka® ARP-B, utan även sliprondellen Novastar SR för småreparationer, till Mirkas batteridrivna slipmaskiner. Mirka kan nu presentera en helt batteridriven lösning för bileftermarknaden och transportindustrin.

Portfolio Manager på Mirka, Mats Bystedt berättar varför det här har så stor betydelse för transportindustrin: "Med Mirkas nya batteridrivna finishing-lösning får du oöverträfflig komfort och effektivitet". Bystedt förklarar att en vanlig smärtpunkt vid produktionslinjerna är hantering av slangar eller sladdar när man rör sig. ”Mirkas batteridrivna polermaskiner erbjuder en smidig poleringsprocess utan begränsningar. Du kan röra dig fritt och få jobbet gjort snabbare”.

Batteridriven komfort, borstlös kraft 

Mirkas 77 mm batteridrivna polermaskinerna är lätta, ergonomiska och optimerade för polering av mindre ytor. Den oscillerande batteridrivna polermaskinen Mirka® AROP-B 312NV har 12 mm oscillering och Mirka® ARP-B 300NV i sin tur är en roterande polermaskin. Tack vare den borstlösa motorn kräver maskinerna minimalt med underhåll. De levereras med två 2,5Ah 10.8V Li-ion batterier och en laddare. Batterierna är utbytbara med batterierna som används i Mirkas 32 mm batteridrivna slipmaskiner. 5Ah 10.8 Li-ion batterier finns tillgängliga att köpa separat.

Standardiserad process med digitalt medel

De batteridrivna maskinerna är utrustade med steglöst hastighetsreglage, vilket underlättar kontrollen av arbetet. Bluetooth-anslutning erbjuder ytterligare funktioner via appen myMirka, såsom vibrationsmätning. De senaste funktionerna som varvtalshantering och en autostop-funktion (en del funktioner kräver köp i app) finns nu tillgängliga för både Mirkas batteridrivna slipmaskiner och polermaskiner. ­”Detta till en bråkdel av kostnaden för en liknande lösning med ett pneumatiskt system. Och det tar inte ens hänsyn till den energi du sparar genom att använda batteridrivna maskiner, vilket medför att kostnaderna sänks ytterligare ", tillägger Bystedt.

Ny sliprondell

Samtidigt som Mirkas batteridrivna slipmaskiner får fler funktioner, introducerar Mirka även ett nytt slipmaterial med hög precision, Novastar SR. Som en del av den växande Novastar-familjen, är dessa 32 mm rondeller tillgängliga i 3 och 5 micron (µ), optimala för lackkorrigeringar och avlägsnande av dammpartiklar på topplack och klarlack. Tack vare de nya och uppdaterade maskinerna, samt nytt slipmaterial, kan Mirka nu erbjuda ett nytt komplett system för lackkorrigeringsprocessen – som är bekvämare och erbjuder mer kontroll än någonsin tidigare.

 

Läs mer: https://www.mirka.com/sv/se/ 

Medlemsnyhet

Företag
Mirka Scandinavia AB

Frögatan 9
653 43 Karlstad
Sverige
Mirka Scandinavia AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.066