23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Quiet Vehicle Sounder – Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS)

| Medlemsnyhet | Företag Ferdfelt Trading AB

Känd som ett akustiskt fordonsvarningssystem på bilmarknaden varnar Quiet Vehicle Sounder (QVS) sårbara trafikanter för en närmande el/hybridbil.

Problemet med tystnad

Utan ett akustiskt fordonsvarningssystem är el och hybridfordon nästan tysta; De hörs bara när de har kommit upp i en viss hastighet (ca 30 km/h) när vind- och trafikbuller ger tillräckligt med ljud så att de kan höras. Studier har visar att el- och hybridfordon utgör en fara för sårbara trafikanter (VRU) och ökar risken för incidenter med fotgängare med upp till 40%. Ljud är en viktig bidragsgivare till trafiksäkerheten för fotgängare, inte bara för blinda eller synskadade. 

Lösningen

Sedan 2010 har Brigade varit inblandad i arbetsgruppen QRTV (Quiet Road Transport Vehicles) för att fastställa krav på en FN-standard. Brigade har utvecklat en multi-frekvens Quiet Vehicle Sounder, som integrerar den patenterade bbs-tek®-tekniken. Brigades bbs-tek® använder ett brett sortiment av White Sound®-frekvenser. Detta gör det möjligt för någon som är i fordonets direkta väg att omedelbart lokalisera var och i vilken riktning ljudet kommer ifrån och vidta undvikande åtgärder vid behov. Det finns inget säkrare alternativ.

Hörs bara där det är behövs - Brigades QVS skapar ett "sssshhhhh" ljud som är mjukt för örat och sprids snabbt när fordonet har passerat, vilket betyder att det bara kan höras i farozonen (0-30km/h). Människor som bor och arbetar i de omgivande områdena kommer inte att påverkas av onödigt ljud, vilket minskar påverkan på människors hälsa.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Ferdfelt Trading AB

Albybergsringen 116
137 69 Haninge
Sverige
Ferdfelt Trading AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078