23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Komplett lösning för kamkedjedrivning

| Medlemsnyhet | Företag Schaeffler AAM GmbH & Co

Fler än fem miljoner fordon från VW-gruppen har motorer av typen 1,4l TSI. Med kamkedjesatsen från INA erbjuder Schaeffler en utmärkt reparationslösning för reservdelsmarknaden.

  • En enorm potential: fler än fem miljoner fordon från VW-gruppen har motorer av typen 1,4l TSI.
  • Med kamkedjesatsen från INA erbjuder Schaeffler en utmärkt reparationslösning för reservdelsmarknaden.
  • Satsen innehåller fler än 20 delar för en effektiv reparation, inkl. kamaxeljusterare, smörjmedel till kedjan, samt styrstift.

Kedjedrift är framtiden. Experterna på divisionen för Automotive Aftermarket hos Schaeffler är övertygade om detta och förväntar sig en markant ökning av andelen motorer med kamkedjedrivning hos nya fordon fram till år 2030. Med mer än 100 års erfarenhet inom området kedjedrivningar är företaget inte bara en av de största tillverkarna av originalkomponenter till fordonsindustrin, utan också leverantör till den oberoende reservdelsmarknaden genom ett omfattande sortiment med avancerade reparations¬lösningar för reparation av kamdrivningar med kedja. Det senaste tillskottet från eftermarknads¬specialisten är en kamkedjesats under varumärket INA till fordon från VW-gruppen (VW, Audi, Seat och Škoda) med motortypen 1,4l TSI.

Eftersom alla konstruktionsdetaljer och komponenter i kamaxeldrivningen måste vara perfekt avstämda och synkroniserade till varandra för en jämn motorgång, skall alltid hela systemet bytas ut vid ev. reparationer. "INA kamkedjesatser innehåller fler än 20 komponenter och det är precis de komponenter som behövs för en komplett kvalitetsreparation av kamdrivningen", upplyser Maik Evers, chef för Management Extended Products hos Schaefflers division Automotive Aftermarket. "Vår reparationslösning sparar mycket tid för verkstadspersonalen vid identifikation av nödvändiga komponenter och ombesörjer en säker montering", betonar Maik Evers. På så sätt garanteras även efter reparationen ett optimalt samspel mellan de olika komponenterna i kamdrivningen och att följdskador undviks.

Förutom kamkedja, drev, kedjesträckare samt spänn- och glidskenor, ingår alla nöd¬vändiga tätningar och monteringsdetaljer i leveransen. Kamaxeljusterare och speciella styrstift, som under-lättar reparationen avsevärt, ingår också. För optimal smörjning levereras varje INA kamkedjesats med smörjmedel innehållande tillsatser "Chain Protect", utvecklat av företaget Liqui Moly. Smörjmedlet minskar förslitningen vid inkörning med upp till 20% och ökar därmed kedjedrivningens livslängd.

Mer information om INA kamkedjesatser och det kompletta sortimentet från Schaefflers division Automotive Aftermarket finns också på onlineportalen REPXPERT (www.repxpert.com). För registrerade användare finns all teknisk information tillgänglig, som t.ex. monteringsvideor och tekniska broschyrer.

INA kamkedjesats till motortypen 1.4l TSI från VW-gruppen innehåller fler än 20 delar, inkl. kamaxel¬justerare, smörjmedel med tillsatser, samt styrstift, d.v.s. alla komponenter som behövs för en effektiv reparation.

Medlemsnyhet

Företag
Schaeffler AAM GmbH & Co

Paul-Ehrlich Str. 21
63225 Langen
Tyskland
Schaeffler AAM GmbH & Co

Sänd till en kollega

0.047