23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Korrekt bromsprov för personbilssläp med påskjutsbroms

| Medlemsnyhet | Företag SUN Maskin & Service AB

Släp för personbilar är vanligtvis utrustade med påskjutsbroms. Dessa är inte alltid möjliga att testa i en konventionell bromsprovare, speciellt inte vagnar med kort axelavstånd. Våra bromsprovare med hydraulisk rullsetslyft löser problemet!

Att köra med en bil och släpvagn medför vissa risker och en del tekniska aspekter att överväga, särskilt vid denna tid på året då många kombinationer av bilar och släp finns på vägarna. Självklart ska man inte bara lasta korrekt, utan även hålla släpet i bra skick.

Ofta kontrolleras bromssystemet inte tillräckligt, vilket kan bli både dyrt och farligt. För att garantera säker bromsning av släpet måste bromsanordningen fungera lika bra på båda sidor. Men att utföra ett test under körning ger inte nödvändig information för att uppnå optimal säkerhet.

Extra svårt med kort axelavstånd
En bromsprovare kan mäta påskjutsbromsen exakt. Skillnaden mellan bromseffekten på vänster och höger kan också testas. Men axelavstånd, fordonsdesign och däckstorlek för släpvagnar kan skilja sig i en sådan utsträckning från en modell till en annan att det ofta är omöjligt att utföra ett tillförlitligt bromsprov på ett vanligt rullset. Bromsprov är extra svårt på vagnar som har flera axlar med kort avstånd mellan axlarna. Till exempel eftersom den axel som ska testas inte kan införas tillräckligt i rullarna, vilket ibland gör ett bromstest omöjligt.

Lösningen är en rullsets lyft
En bromsprovare med integrerad lyft i rullsetet ger en absolut tillförlitlig metod för att testa påskjutsbromsar på personbilssläp och vagnar. Den hydrauliska lyften höjer axeln 100 mm och sköts enkelt med ett knapptryck via fjärrkontroll. Att lyfta de enskilda axlarna är en del av den vanliga testsekvensen: en axel lyfts åt gången medan de icke testade axlarna på släpet släpps. Detta förbättrar inbromsningen av axeln som testas.

Hydraulisk rullsetslyft finns för alla våra personbilsbromsprovare från vår tyska premiumleverantör MAHA, MBT 2100, 2200 LON och 2250 EUROSYSTEM. Lyften kan även kombineras med rullset för bredare hjulbas (RS 5) för större ekipage, och är särskilt relevant för dig som säljer eller servar trailers. Detta gör bromsprovning på större modeller enklare, som exempelvis husvagnar, och gör det möjligt att erbjuda ett komplett verkstadsservicepaket.

Nyfiken?
Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att diskutera med våra kunniga säljare! Du når oss på 054 – 85 00 75, eller info@sunmaskin.se.

Medlemsnyhet

Företag
SUN Maskin & Service AB

Lovartsgatan 8
652 21 Karlstad
Sverige
SUN Maskin & Service AB

Sänd till en kollega

0.063