23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så lyckas du med ditt kemikalieregister - 5 steg

| Medlemsnyhet | Företag EcoOnline AB

Tycker du det är svårt att hålla ditt kemikalieregister uppdaterat? Eller känns det kanske som en omöjlig uppgift? Vi har skapat en guide med fem enkla steg på hur du lyckas med ditt kemikalieregister.

Ett första steg

För att skydda både anställda och miljön behöver alla verksamheter ha koll på sina kemikalier, vilka risker som finns och vad man ska göra om olyckan är framme. Det finns en omfattande lagstiftning som ställer krav på arbetsgivarna och verksamheterna. Vet du inte riktigt vad som krävs kan du börja med att ladda ner guiden "Så lyckas du med ditt kemikalieregister". 

Vad är ett kemikalieregister?

Ett kemikalieregister är bland annat en samling av säkerhetsdatablad och kemikaliedokumentation om kemikalier som används eller produceras i en verksamhet.

Arbetsgivare i verksamheter som tillverkar, packar, använder eller förvarar farliga kemikalier är ansvariga för ha ett kemikalieregister och för att alla kemiska riskkällor (kemikalier och andra kemiska riskkällor) bedömts.

Bilverkstäder

Bilverkstäder har ofta många kemikalier i form av bilvårdsprodukter så som lack, färg, fälgrengöring, rostlösning, smörjmedel, olja, lim eller bilvax. 

Ladda ner guiden kostnadsfritt här

Medlemsnyhet

Företag
EcoOnline AB

Drakegatan 7
412 50 Göteborg
Sverige
EcoOnline AB

Sänd till en kollega

0.11