23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Har du koll på din lagpliktiga servicekontroll?

| Medlemsnyhet | Företag Nimalift

Klara, färdiga, däcksäsong! Kanske tycker du att det är lite tidigt att börja prata om däckbyten. Det är ju långt kvar till frost och hala vägar. Men du vill ju också gärna vara redo den dagen uppgifterna kommer innanför dörren.

Därför är det dags att komma igång nu.

Hos Nimalift i Billund har man redan börjat påminna kunderna om de förberedelser en ny däcksäsong kräver. Det handlar självklart om att ha allt det nödvändiga på lager men också lika mycket om att boka in den nödvändiga servicekontrollen:

- Den årliga servicekontrollen är en viktig del av underhållet på en verkstad oavsett storlek. Det handlar om kvaliteten på det arbete du skickar ut genom dörren och den säkerhet du erbjuder dina anställda. Vi anser att det inte finns skäl att kompromissa med det, berättar delägare av Nimalift Mads Brink.

Därför erbjuder Billund-verksamheten naturligtvis också själva den lagpliktiga kontrollen av maskinerna på verkstaden:

- Vårt team består av tekniker och montörer som alltid är uppdaterade på ny teknologi och säkerhetskrav. Samtidigt är det också en fördel att de känner till maskinerna så gott. Det gör kontrollerna effektiva så att verkstäderna snabbt kan gå vidare med arbetet, lägger Mads Brink till.

Varför är den årliga kontrollen så viktig?
Den årliga kontrollen av maskinerna på verkstaden är inte bara något som sker för skojs skull. Det är faktiskt lagpliktigt. Riktlinjerna är fastlagda av industrin. Här arbetar representanter från olika arbetsgivare, ledare och arbetstagarorganisationer för att säkerställa en god och produktiv arbetsmiljö. Låt oss slå fast varför det är så viktigt:

Billyftar: Anledningen till att du ska komma ihåg att göra en besiktning av din billyft kan enkelt förklaras. En bortglömd kontroll utlöser en böter från Arbetsmiljöverket. Det handlar om säkerhet framför allt annat. Samtidigt orsakar du mindre slitage på maskinen, stabilare drift och att säkerheten är i ordning rent generellt.  

Däckmaskiner: Överväg vad ett nedbrott mitt i däckbytessäsongen skulle kosta dig… Vilket tal kom du fram till? Betalar det sig då att hoppa över den årliga kontrollen. Förmodligen inte.

Med jämna kontroller av dina däckmaskiner minimerar du risken för nedbrott och skador på kundernas fälgar. Det är två goda grunder till varför en årlig kontroll absolut kan betala sig.

Balanseringsmaskiner: Vid en kontroll av en balanseringsmaskin kan du få maskinen kalibrerad så att du alltid får en exakt balansering. För vad är en däckmontering värd utan en korrekt balansering?

Kompressor: Det kan vara en fördel att få en inspektion gjord över dina kompressorer då och då. En kontroll måste först utföras enligt lag på kompressorer över 100L och max tryck på 10 bar.

Är du redo för den kommande säsongen med massor av däckbyten på verkstaden - eller ska du göra en kontroll av dina maskiner? Kontakta Nimalift på nimalift.se.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Nimalift

Kløvermarken 117
7190 Billund
Danmark
Nimalift

Sänd till en kollega

0.062