23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Slipp tunga lyft med en ny hjullyft

| Medlemsnyhet | Företag Nimalift

Arbetsmiljöverket sätter mer och mer fokus på redskap som hjälper till med tunga lyft på verkstäder. Därför har Nimalift fått nya produkter på hyllorna, bland annat en ny hjullyft.

Branschen har under loppet av 2019 fått stort fokus på de redskap som ska hjälpa till med tunga lyft på svenska verkstäder och däckcenter. Det kommer från Arbetsmiljöverkets extra besök hos svenska bilverkstäder och däckcenter under 2019. 

På de annonserade besöken är arbetsförhållanden i fokus fram mot nästa däcksäsong som väntar precis runt hörnet. Det har fått Nimalift att reagera snabbt och sätta nya produkter på hyllorna:

- Vi ser allihop hur hjulen blir större och större - och tyngre och tyngre. Samtidigt ska de fortfarande lyftas upp i 1,2-1,3 meters höjd vid ett hjulbyte. Därför har vi tagit in en ny hjullyft i vårt sortiment. Den kommer kunna göra stor skillnad på verkstäderna, berättar delägare Mads Brink.

Tillsammans med resten av Nimalift-teamet står han redo att hjälpa verkstäderna till bättre arbetsförhållanden både före och efter besöket från Arbetsmiljöverket. Tidigare på året har de bland annat också lagt till ett hydrauliskt lyftbord i sortimentet.

För medarbetarens och effektivitetens skull

En däcksäsong med många bilar på verkstaden varje dag kan vara hårt arbete. Därför är den kommande tiden en given tidspunkt att tänka över rutinerna:

- Man kan lätt lyfta många hjul under loppet av en dag när det är mycket på jobbet. Hjulen kan väga 15-20kg vardera. Så med bara tio bilar är du snabbt uppe i att ha lyft ett ton hjul - på bara en arbetsdag. Det är den här typen av situationer vi gärna vill hjälpa verkstäderna att slippa, fortsätter Mads Brink som förklaring på varför de har tagit hem en ny hjullyft. 

En god arbetsmiljö har två sidor. Du ska naturligtvis trivas på din arbetsplats både socialt och fysiskt. Men sett ovanifrån är det också en verksamhet som ska hållas igång. Även i förhållande till effektivitet menar Mads Brink från Nimalift att hjullyften kan göra skillnad:

- Under loppet av en arbetsdag med många tunga lyft är det naturligt att bli trött och sänka tempot. Här kan hjullyften hjälpa till med att hålla samma tempo genom hela dagen då den gör det mesta av arbetet.

Hjullyften WL80

Den nya hjullyften kan klara lyft upp till 70 kg i en höjd på 1290mm – alltså en god arbetshöjd för däckbyte på 1,2-1,3 meter.

Det nya redskapet är enkelt att göra till en del av din verkstad. Den tar inte upp speciellt mycket plats och har hjul så att den enkelt kan flyttas runt. Dessutom är hjullyften WL80 batteridriven. Det betyder att du inte behöver bekymra dig om att snubbla över ledningar och kablar när maskinen används.

Är du redo för nästa runda med massor av däckbyten? Den splitternya hjullyften kan beställas på nimalift.se från 30. september 2019 till 8299 SEK.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Nimalift

Kløvermarken 117
7190 Billund
Danmark
Nimalift

Sänd till en kollega

0.079