23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Arbetsmiljöverket undersöker kemiska risker i arbetet - bilverkstäder är en fokusgrupp

| Medlemsnyhet | Företag EcoOnline AB

Arbetsmiljöverket ska besöka drygt 1800 arbetsplatser för att upptäcka kemiska risker i arbetet. Inspektionerna sker inom bl.and annat skolor och bilverkstäder,

- Det är lätt att tänka att det finns risker i stora industrier, men sanningen är att de finns nästan överallt, säger Elin Löfström-Engdahl, projektledare på Arbetsmiljöverket.

Svetsrök och motoravgaser är exempel på kemiska risker som kan leda till sjukdomar och dödsfall på jobbet. Förra året anmäldes 800 arbetssjukdomar av kemiska och biologiska orsaker. 200 arbetsolyckor som lett till sjukfrånvaro på grund av farliga ämnen, enligt Arbetsmiljöverket. 

Under förra året skedde liknande inspektioner. Då fick mer än 8 av 10 arbetsplatser krav på att åtgärda brister i sin hantering av kemiska ämnen. 

Inspektionerna startar i veckan och är en del av en gemenam EU-insats.

Vill du ha hjälp med en kemikalieförteckning där du enkelt kan lägga in alla dina kemiska riskkällor både motoravgaser och kemikalier så som bilvårdsprosukter så kan vi på EcoOnline hjälpa dig. 

Du kan hitta säkerhetsdatablad för alla dina kemikalier och själv lägga in andra kemiska riskkällor där det inte finns någon leverantör och därför inte heller något säkerhetsdatablad så som t.ex. motoravgaser. Då kan du själv lägga in denna kemiska riskkälla i kemikalieförteckningen. 

Med hjälp av en riskbedömningsmodul guidas du genom en riskbedömning där systemet hämtar informationen om produkten och du själv lägger in information om hur ni använder produkten. Du får då ut en rapport på riskbedömningen. 

Läs mer om EcoOnlines kemikalieförteckning Chemical Manager här

Medlemsnyhet

Företag
EcoOnline AB

Drakegatan 7
412 50 Göteborg
Sverige
EcoOnline AB

Sänd till en kollega

0.082