23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så utför du effektiva däckbyten

| Medlemsnyhet | Företag Nimalift

Är du redo för ännu en däcksäsong? Det är nu din verkstad ska vara i topptrim och redo för massor av däckbyten. Optimera din verkstad så får du ut mest möjliga av den kommande tiden.

Temperaturen har redan börjat falla och snart välter det förmodligen in kunder genom porten med bilar redo för däckbyten - men är du och verkstaden klara för det?

Vi arbetar i en tid och i en bransch med mycket utveckling och stora förändringar. Hjulen är endast ett exempel. De blir större och större. På många bilar ser vi nu både 18’’ och 19’’ som standard. Är du redo för att montera den typen av däck?

En favorit på de svenska verkstäderna

- Det kräver sin utrustning att få ut något av däcksäsongen. Verkstäderna ska vara rustade för de större hjulen från start. Annars riskerar de att mista vinsten när hjulen ändå skickas över till konkurrenten, berättar Mads Brink från Nimalift.

Hos Nimalift har man ett stort urval av maskiner och tillbehör för den kommande däcksäsongen. Överst på listan över rekommendationer står däckmaskinen NimaDäck 188:

- Här får verkstäderna en däckmaskin som redan är rustad för de större hjulen på grund av hjälparmen. Det gör monteringen av både lågprofil och run-on-flat däck enkel och effektiv, framhäver Mads Brink från Nimalift.

Samtidigt har NimaDäck 188 en lång lista med egenskaper som gör den modern och effektiv i stressiga perioder. Exempelvis kan maskinen klara av upp till 24’’ hjul med de invändiga fälgklorna och den har en solid 400v motor som ser till att det finns power nog till att vrida på styva varubilsdäck på fälgen.  

- Vi upplever att många är nöjda med NimaDäck 188. Verkstäderna som har investerat i den är riktigt glada och kan verkligen se effekten under loppet av årets många däckbyten, säger Mads Brink.

Professionell finish

Utöver bra hantverk vill man ju också gärna leverera en fin finish. Det har blivit ett särskilt fokusområde när det kommer in alufälgar genom porten.  

Därför är rekommendationen från Nimalift att se till att det finns ett fullt lager av balanseringsvikter till just denna typ av fälgar:

- Det finns speciella balanseringsvikter till alufälgar. De ska inte slås på som de till stålfälgar. Det ger bättre finish. Och så finns de självklart i svart om man står med mörkare fälgar, förklarar Mads Brink, som är försäljningschef hos Nimalift.

Och när vi nu är vid balansering så finns det ingen väg utan balanseringsmaskinen:

- Min rekommendation är att ta en titt på vår NimaDäck 733. Där får man riktigt mycket effektivitet för pengarna. Det är den stora av våra balanseringsmaskiner och det vi kallar en ny generation, säger Mads Brink som fortsätter:

- Den kan bland annat “gömma” balanseringsvikterna bakom ekrarna. Då används minimalt med vikter och du får ett snyggare resultat. Dessutom har maskinen laserpoint för att bestämma och visa placering av vikterna. Så det blir inte mer effektivt.

Effektivitet och produktivitet från start till slut

Det är ingen hemlighet att trötthet är helt naturligt i stressiga perioder. Att dessutom släpa, lyfta och hålla det ena hjulet efter det andra under loppet av en hel arbetsdag hjälper inte heller till. För de flesta betyder det att tempot faller.

Nimalift från Billund vill återigen bjuda in med en rekommendation som hjälper att hålla nivån uppe genom hela arbetsdagen:

- Vi har nyligen fått in marknadens snabbaste hjullyft i sortimentet. Den avlastar på lyft av stora och tunga hjul. Och så är det ju också fullständigt i linje med Arbetsmiljöverkets extra fokus på tunga lyft och ergonomi i år, berättar Mads Brink.

Den elektriska hjullyften är ett gott redskap till hjälp i vardagen. Den kan klara lyft på upp till 80kg på endast 10 sekunder från botten till topp. Och halverar man avstånden genom att lyfta till och från balanseringsmaskinen talar vi om endast 5 sekunder för ett lyft.

Redo att hjälpa

Hos Nimalift lovar försäljningschef Mads Brink, som har bidragit med sina rekommendationer till den kommande däcksäsongen att hela teamet i Billund står redo att hjälpa till med att få styr på din verkstad.  

Det enda du ska göra är att gå igenom verkstaden och beställa på nimalift.se. Du är också alltid välkommen att slå dem en signal på 040-60 60 680 för råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Nimalift

Kløvermarken 117
7190 Billund
Danmark
Nimalift

Sänd till en kollega

0.047