23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

VARTA® ProMotive AGM: en kraftkälla för moderna lastbilar

| Medlemsnyhet | Företag Clarios Sweden AB

Högpresterande batteri som minimerar den totala ägarkostnaden

Med upp till sex gånger så långt batteriliv [1] och superb tillförlitlighet erbjuder VARTA ProMotive AGM från Clarios, världsledaren inom avancerad batteriteknik, en fantastisk möjlighet att reducera den totala ägarkostnaden (TCO). Dessutom ger den bästa möjliga komfort i förarhytten. I en industri som kännetecknas av ökade svårigheter att hitta och bibehålla förare är detta en väsentlig konkurrensfördel.

 Ett större antal elektriska förbrukare kräver mer och mer energi. Detta leder i sin tur till djupurladdade batterier, särskilt efter övernattningskörningar. Utöver detta är möjligheten att ladda batteriet fullt ofta begränsad, vilket belastar det kommersiella fordonsbatteriets prestanda. Resultatet? Ett ökat antal batterihaverier. Som tur var har Clarios hittat en lösning. VARTA ProMotive AGM, Europas första AGM-batteri för kommersiella fordon, erbjuder precis rätt mängd energi till fordon utrustade med avancerade komfort- och start-stopp-funktioner. "Clarios är marknadsledande inom fältet för kommersiella fordon och fordonsbatterier, i synnerhet AGM-batterier. Vi har kombinerat vår expertkunskap från båda dessa produktlinjer och arbetat i nära samarbete med ledande tillverkare av kommersiella fordon. Med VARTA ProMotive AGM har Clarios utvecklat en produkt som är unik på dagens marknad", förklarar Thorsten Werle, teknisk designchef Heavy Duty på Clarios EMEA.

Striktare utsläppskrav och fler förbrukare

Passiv boost och nya funktioner som start-stopp och segling/rullning ger motorn tid att återhämta sig. Medan växelströmsgeneratorn tar paus laddar dock elektriska enheter som GPS, radio och lampor ur batteriet. Batteriet utsätts för ytterligare påfrestningar till följd av alla de elektroniska och elektriska enheter som förbättrar körningens effektivitet, säkerhet och komfort. Dessutom varar dagens resor längre, vilket leder till ett ökat antal övernattningar i hytten – med ökade förväntningar på komfortgraden. Under pauser belastas batteriet av kylskåp, mikrovågsugn, kaffekokare och underhållningsenheter. Den allra största påfrestningen kommer dock från bilens parkeringskylare och värmare.

Glasfiber förebygger kapacitetsförlust

Tillverkare av kommersiella fordon kan förebygga ovan nämnda nackdelar genom att välja rätt batteri. Med VARTA ProMotive AGM får du tillförlitlig energi som tillfredsställer parkeringskylaren och värmarens behov. AGM står för Absorbent Glass Mat (absorberande glasfibermatta). Glasfibermattan absorberar batterisyran och ökar cyklingsstabiliteten, vilket i sin tur förebygger kapacitetsförlust till följd av syraskiktning. Fördelarna: ProMotive AGM erbjuder sex gånger så långt batteriliv som ett konventionellt batteri. Tack vare sin unika design kan upp till 80 % av den angivna kapaciteten utnyttjas utan att batterilivet äventyras i någon väsentlig utsträckning. För att batteriets fältlivslängd ska bibehållas rekommenderar VARTA i jämförelse max 20 % urladdning vid användning av ett konventionellt startbatteri. Dessutom är det helt underhållsfritt och erbjuder väsentligt mycket högre startkraft än gelbatterier.

Vibrationer? Inga problem!

En annan utmaning utgörs av de vibrationer ett kommersiellt fordon utsätts för dagligen. AdBlue-tankar och större bränsletankar har förflyttat batteriet till bakänden av kommersiella fordon. I denna position måste de kunna utstå högre vibrationer för att de inte ska gå sönder i förtid. VARTA ProMotive AGM tacklar denna utmaning med hjälp av sina kontakter. Denna kombination av funktioner säkerställer VARTA ProMotive AGM:s leverans av kostnadseffektiv, säker och bekväm körning, och gör det för första gången möjligt att frigöra kommersiella fordons fulla potential med ett utökat batteriliv.

[1] Jämfört med konventionella fordonsbatterier

 

 

Tack vare dess unika design kan upp till 80 % av den angivna kapaciteten utnyttjas utan att man äventyrar batteriets livslängd.

Medlemsnyhet

Företag
Clarios Sweden AB

Sankt Eriksgatan 63B
112 34 Stockholm
Sverige
Clarios Sweden AB

Sänd till en kollega

0.062