23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Cirkulär Skadereglering

| Medlemsnyhet | Företag ColorGlo International Sweden AB

Inom försäkringsbranschen talar man numera om cirkulär skadereglering och om hur man vid ersättningsberättigade skador kan se till att dina skadade saker får ett förlängt eller nytt liv.

För att hushålla med jordens resurser behövs en hållbar utveckling och en ekonomi som till stora delar bygger på kretslopp – en cirkulär ekonomi.

Att reparera skadat läder, vinyl eller plast är en win-win-win situation som uppstår. Den stora vinnaren är miljön och sen hela försäkringsärendet eftersom det blir väldigt mycket billigare att laga istället för att byta till nytt. Så även du som bilägare blir vinnare i form av lägre premier.

Exempelvis om en ruta krossas vid ett bilinbrott. Glassplittret sprids i bilen och skapar små skrapmärken i läder, vinyl och plast. Att byta ut dessa detaljer kan kosta väldigt stora belopp. Ett lädersäte kan kosta allt mellan 8.000 - 90.000 kr beroende på bilmärke och modell. I de absolut flesta fall går det att laga dessa små skrapmärken. En sådan reparation kostar oftast mellan 1500 - 4500 kr. 

Även olyckor där instrumentpaneler och dörrsidor får märken kan lagas. Att byta en instrumentpanel medför stora kostnader. Själva instrumentpanelen har priser från 10.000 och uppåt. Att montera ut den och sen montera in den nya tar lång tid och kan kosta 15.000 kr. 
Reparation av instrumentpanel kanske tar 3 timmar och kostar mellan 2500 - 6000 kr. 

På alla ColorGlo center runt om i Sverige lagas skador som dessa dagligen. Det har blivit en stor ökning i år men det är långt kvar tills försäkringsbranschen lagar allt som går att laga. Även om det blivit en stor ökning av reparationer så är det mycket som byts fortfarande. Och ibland är enda lösningen att byta ut skadad inredning. Vid större kraschar eller viltolyckor kan så stora skador uppstå att det inte går att reparera miljövänligt. 

Är man osäker skickar man bara ett foto av skadan så kan vi svara direkt. Vi brukar säga att vi lagar skador så du inte kan se att skadan varit där. 

Vi på ColorGlo ser fram emot att branschen använder våra reparationstjänster i allt större utsträckning. Miljösmart tillsammans med stora ekonomiska besparingar ligger i tiden. 

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ColorGlo International Sweden AB

Karbingatan 12
254 67 Helsingborg
Sverige
ColorGlo International Sweden AB

Sänd till en kollega

0.125