23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Påverkar klimatförändringen försäljning i vintern?

| Medlemsnyhet | Företag Formac AB

Är tiden för de klassiska vinterprodukterna över?

Vintern visar för närvarande en oförutsägbar sida. För bara några dagar sedan hade stora delar av Sverige snö och temperaturer långt under noll. Nu är det för varmt för säsongen och regn dominerar bilden framförallt i söder. Men även i norr är temperaturen enligt SMHI långt över det normala.

Världen blir varmare och det senaste decenniet har varit det varmaste sedan mättningen av klimatet startade för ca 150 år. SMHI var det första institutet i Europa som beräknade detaljerade klimatsimuleringar. Olika scenarier med temperaturökningar mellan två och sex grader spelades igenom baserade av olika utsläpp av växthusgaser. Undersökningen drog slutsatsen att Sverige kommer att ha kalla och varma vintrar under de kommande 40 åren. Den statistiska fördelningen kommer dock att förändras och antalet varma vintrar ökar. Kalla perioder finns fortfarande enligt alla scenarier. Eftersom vindströmmar från Arktis inte längre kan anses vara stabila kan detta leda till en intensifiering av luftutbytet med Arktis. Dessutom räknar Sverige med en ökning av den årliga nederbörden på 30 till 50 procent. Kombinationen av dessa faktorer kan i vissa delar av året leda till stora mängder snö.

För bilindustrin innebär detta att man måste anpassa sig med sina produkter till ständigt förändrade väderförhållanden men att även de klassiska vinterprodukterna behåller sin nödvändighet både med funktionen mot is och snö, såväl som ett reklammedium.

Formac +


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Formac AB

Moränvägen 10
352 45 Växjö
Sverige
Formac AB

Sänd till en kollega

0.049