23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Transportföretagen träffar Arbetsmarknadsdepartementet

Hur arbetar vi på Transportföretagen med att påverka i de frågor vi driver för medlemsföretagen? Ett sätt är att föra nära dialog med politiker och tjänstemän.

Så härom dagen träffade Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning och Maria Sjölin Karlsson, branschutvecklare på Transportföretagen Roger Mörtvik, statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet. Mötet syftade till att diskutera transportnäringens kompetensförsörjning. Dialogen är viktig då arbetsmarknadspolitiken står inför stora förändringar - inte minst är det aktuellt med vilka konsekvenserna blir av omstöpningen av Arbetsförmedlingen och framväxten av yrkesvux.  

Dialogen handlade bland annat om behovet av ett utökat samspel mellan utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken. Det följer av att gränsen mellan politikområdena behöver suddas ut om arbetsmarknadsutbildningarna ska utvecklas parallellt med en ökad volym i yrkesvux.   

Det handlade också om behovet av att stärka dialogen mellan branschen och Arbetsförmedlingen - såväl på central som på regional nivå. En sådan dialog behöver dessutom resurser för att kunna etableras och utvecklas.  

Ett tredje budskap var att vi anser att arbetsmarknadsutbildningar som leder till yrkesroller i våra branscher ska komma ifråga för de medel som återfinns i höstbudgeten.

För Transportföretagen är företagens kompetensförsörjning en högt prioriterad fråga. Vi följer därför utvecklingen inom arbetsmarknads- och utbildningsområdena löpande. 

https://www.transportforetagen.se/Kompetensforsorjning/

Transportföretagen TF AB
Storgatan 19
Box 5384
102 49 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5564989373

Sänd till en kollega

0.047