23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sogefi vinner Gold Trophy of Equip Auto Innovation

| Medlemsnyhet | Företag Purflux

Sogefi har utvecklat - i samarbete med PSA Group och Solvay Technyl® - ett plastbränslefilter tillverkat av helt återvunnen polyamid 6.6, vilket visar att cirkulär ekonomi är möjligt i bilindustrin.

Produkten har erkänts av juryn i International Grands Prix for Automotive Innovation som den bästa innovationen i sin kategori.

Sogefi har använt en ny plastförening 100% återvunnen från skrotade airbags.Sogefi har genom sin befintliga plastinjektionsprocess framgångsrikt testat delarna i omfattande valideringstester, vilket bekräftar att detta material är helt kompatibelt med standardinjektionsprocessen.

Biltillverkaren har testat filtret, (DV-motor 1.6l Euro6b-applikation), homologerat materialklass och utvärderat hela valideringsprocessen. En livscykelanalys genomfördes också, vilket visar fördelarna: minskning av 483 ton koldioxidutsläpp per år, vilket motsvarar en besparing på 32% jämfört med ett traditionellt filter.

Sogefi utvärderar för att utvidga användningen av återvunnen plast till dess eftermarknadsprodukter (under varumärkena Purflux, FRAM®, Tecnocar, CoopersFiaam och SogefiPro) och arbetar nära med flera bilproducenter för att utveckla denna lösning för framtida filter .

International Grands Prix for Automotive Innovation är erkänd som en prestigefylld utmärkelse. I många länder återspeglar de en internationell dynamik kring företagens kunskaper, färdigheter och innovationer. Priset delas ut av en bedömningspanel bestående av nära 50 journalister från 15 länder, och är öppna för alla EQUIP AUTO-utställare, i alla affärssektorer som är representerade på utställningen, från design till underhåll och fordonskomponenter.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Purflux

Parc Ariane IV
7, avenue du 8 mai 1945
78286 Guyancourt Cedex
France
Purflux

Sänd till en kollega

0.062