23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

De bästa bilbegivenheterna i Sverige - ladda inför 2020 

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Inför det nya året kan det vara dags för alla motorsportsintresserade att planera in alla begivenheter som rör motorsport. 

Du vill väl inte riskera att missa det där spännande rallyt eller racingen även detta år? Kanske har du tröttnat på att alltid åka till Kinnekulle och kanske vill vidga dina vyer något? 

Då är det dags att läsa på lite mer om några av Sveriges mest fartfyllda lopp. 

Mopedentusiast? Läs då vidare! 
Är du en mopedentusiast? Kanske tycker du att mopeder är ett utmärkt alternativ till bil eller buss när du ska ta dig fram snabbt. I många europeiska storstäder är scootern ett mycket vedertaget transportmedel. Det finns något charmigt med den äldre vintagemopeden, där man ser alla attribut och detaljer tydligt. Ofta är de tillverkade i härliga färger i rött, vitt och grönt. 

Kanske har du själv några mopeder som du gillar att meka med, med mopeddelar som du införskaffar själv.   

Nu har du chansen att träffa likasinnade på Mälardalsrallyt i Surahammar. Arrangemanget sker lördagen den 8 augusti 2020. Du kan ta dig kära gamla moppe ut på en härlig tur på cirka 10 mil, samtidigt som du får känna det sköna vinddraget i håret. Både dem med MC och moped är välkomna. Sista anmälningsdag är den 27 juli. Du får inte ha en årsmodell äldre än 1990. 

Loppet startar vid Gyllene Hjulet som är ett av Sveriges största motorcykelmuseum och drivs ideellt av MCHK Mälardalen. 

Street Week är ett mecka för bilentusiasten 
Missa inte heller Street Week som går i MellanSverige och södra Norrland under vecka 28 nästa år. Tävlingen kallas i år för Central Swing eftersom den hette Southern Swing när den förra året var i Södra Sverige. Tävlingsdeltagarna kör på fem tävlingsbanor där de försöker få en så bra tid som möjligt. Bilen körs mellan varje bana för egen maskin. Det här eventet handlar lika mycket om att utöva sitt intresse som att se på olika sorters bilar.  

Det understryks att ingen får köra for fort på transportsträckorna. 

Street Week invigdes år 2017 och har redan blivit omåttligt populärt efter bara ett par år. Det kostar 7 800 att delta i årets version av Street Week. 

Danskarna står värd för en klassisk biltävling 
Om du tar dig grannlandet Danmark finns det möjlighet att ta del av ett riktigt legendariskt bilevent vid namn Copenhagen Historic Grand Prix som startade första gången 1996. Det är ett event som präglas av kärleken till klassiska och moderna racerbilar. I Danmark anses det vara en stor kulturell händelse och det har även fått stor spridning utomlands. Prins Joakim är mycket engagerad i loppet. 

Det är bara vintage-bilar som får tävla i loppet, och dessutom i olika klasser. Några av dessa modeller kommer från tiden före andra världskriget. Några av bilmärken som är representerade är Bentleys från 1920, Bugattis from 30-talet, Jaguarer och porschar från 50-talet, en Lotus och Alfa Romeo:s. 

2008 medverkade 25 Le Mans förare bland dessa den åttafaldige vinnaren Tom Kristensen. 


Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062