23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så väljer du rätt skärvätska - vi guidar dig!

| Medlemsnyhet | Företag G A Lindberg ChemTech AB

Att välja skärvätska känns för många användare som ett lotteri. För att välja rätt skärvätska krävs såväl kunskap som kompetens, läs här om våra tips och trix samt hur du kan både förbättra din arbetsmiljö och använda miljövänligare produkter!

Att välja skärvätska känns för många användare som ett lotteri. Men om någon tillslut har hittat sin skärvätska som förhoppningsvis fungerar tillfredsställande så är många väldigt sällan benägen att byta.

Detta trots att produkten innehåller ämnen som är mer eller mindre hälsoskadliga och som du vill om möjligt undvika. Oftast har företag en specifik person utvald för att granska innehållet i kemikalier som skall köpas in till företaget. I vissa företag (oftast mindre) så är det inte en kemist i grunden som gör denna bedömning. Istället är det någon som har gått en kortare utbildning för att kunna tyda innehåll och göra grundläggande bedömningar av säkerhetsdatabladet, som leverantörerna av skärvätskan är skyldig att upplysa om enligt lag.

Med korrekta kunskaper kan en utvärdera olika ämnen och bedöma produkten i sin helhet. Men med felaktiga kunskaper kan en lätt avfärda en produkt som innehåller ämnen som kan uppfattas som farliga.

Det är därför viktigt att företaget som säljer produkter har en kemist som kan hjälpa till och tyda säkerhetsdatabladet. ”Även vatten kan döda en människa om denne utsätts för det på fel sätt”.

Miljövänliga skärvätskor kontra arbetsmiljö
Många företag vill även arbeta mot miljövänligare produkter och det är bra. Det är ju förstås viktigt då att hålla isär arbetsmiljö som påverkar människan eller om det menas att ett material är biologiskt nedbrytbart och bättre för utsläpp i naturen.

Ett exempel är ett ämne som Dicyklohexylamin, som kan förekomma i skärvätskor och är svårt att bryta ner i naturen. Men som också är ett ämne som kan ge möjligheter till hälsosamma fördelar i skärvätskor... Våra duktiga smörjmedelstekniker delar med sig av sina kunskaper i blogginlägget här!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
G A Lindberg ChemTech AB

Raseborgsgatan 9
164 06 Kista
Sverige
G A Lindberg ChemTech AB

Sänd till en kollega

0.047