23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

PPG-maskin revolutionerar färgblandningen hos Upplands Motor

| Medlemsnyhet | Företag PPG Scandinavia

– Detta är framtiden! MoonWalk har gjort en stor skillnad för oss! Det frigör så mycket tid! Det säger lackförman Christopher Bülow och Rasmus Selander, Chef på UM Skadeverkstad Kista, på Upplands Motor.

Skadeverkstaden har mycket att göra och vi har besökt dem för att få veta mer om deras erfarenheter med den automatiserade färgblandningsmaskinen MoonWalk från PPG.

Intresserade från start
Upplands Motor var snabba med att upptäcka potentialen hos MoonWalk – direkt efter PPG's stora lanseringsevent i Madrid i juni 2019 visade de stort intresse för MoonWalk och fick maskinen i slutet av juli, som en av tre testkunder i Sverige. De har ända sedan starten tagit till sig de nya möjligheterna med MoonWalk.

Gör en enorm skillnad i lackverkstaden
Christopher Bülow är lackförman på UM och mycket erfaren inom branschen.  På frågan om vad han tycker om MoonWalk säger han snabbt: "MoonWalk frigör så mycket tid! Den är lätt att använda, ger mer exakta blandningar och minskar stressen hos lackerarna. Dessutom förbättrar den materialförbrukningen. Vi är otroligt glada att vi har fått den!"

Rasmus Selander, Chef på UM Skadeverkstad Kista, fortsätter: "Vi har bara fått positiv feedback från våra lackerare. De älskar den! De är stolta över det jobb de gör och alla gillar att se företaget växa så att de kan få den senaste utrustningen och så vidare."

Inga lackerare gillar manuell blandning ändå
Christopher: "Vi har mycket att göra i verkstaden med 20 anställda. Vi anställde just en lackerare till. Det tar cirka 3–10 minuter att göra en manuell blandning – så det är en stor fördel att MoonWalk frigör så mycket tid. Det har minskat stressnivån bland våra lackerare. Det är bra för mig också, eftersom jag kan förbereda blandningar och sedan gå och ta hand om andra uppgifter, som att hjälpa en kollega eller något annat.

MoonWalk har gjort en stor skillnad! Man vänjer sig snabbt vid den och blir beroende av den – men som tur är fungerar den bra. Vi gör drygt 10 blandningar per dag med MoonWalk."

Medarbetarna är mer positiva
Christopher avslutar: "Moonwalk gör det lättare att anställa folk, ger en bättre kulörrespons på bilarna och man kan göra andra moment medan den blandar färgen.

Dessutom är medarbetarna mer positiva nu. Vi är alla stolta över vad ni gör här – så det är kul att se att vi blir bättre!

– Jag kan varmt rekommendera MoonWalk. Jag kan inte understryka det nog – detta är framtiden!"

 

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
PPG Scandinavia

Gladsaxevej 300
2860 Søborg
Danmark
PPG Scandinavia

Sänd till en kollega

0.094