23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Välkomna satsningar på långsiktig kompetensförsörjning

| Medlemsnyhet | Företag Transportföretagen TF AB

Regeringen aviserade vid eftermiddagens pressträff omfattande utbildningssatsningar. Transportbranschen hade innan coronakrisen en uthålligt hög efterfrågan på personal inom en rad olika yrkesroller.

När konsekvenserna av coronakrisen slagit till med full kraft måste vi jobba med ett längre perspektiv när det gäller företagens behov av kompetens.

”Med tanke på att transportbranschens efterfrågan på kompetens i stor omfattning ligger på gymnasial nivå välkomnar Transportföretagen regeringens satsning på yrkesvux och full statlig finansiering”, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning.

Regeringen aviserade även större möjligheter till distansutbildning, ett mer flexibelt system, s k YH Flex, kopplat till yrkeshögskolan samt ökade resurser till arbetsmarknadsutbildningar.

”Av förklarliga skäl är distansutbildning välkommet. När det gäller YH Flex är vi positiva – särskilt om en sådan modell inkluderar utbildning på gymnasial nivå. Mer resurser till arbetsmarknadsutbildningar är vi åtminstone i ett kort perspektiv positiva till. Nu gäller det att resurserna skapar utbildningar som motsvarar den kvalitet som efterfrågas på sikt, avslutar Caj Luoma.  

För pressfrågor kontakta Ebba Fredin, pressansvarig Transportföretagen 0730-447120 eller ebba.fredin@transportforetagen.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Transportföretagen TF AB

Fack 1624
FE 965
751 75 Uppsala
Sverige
Transportföretagen TF AB

Sänd till en kollega

0.079