23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Positiva indikationer efter en extraordinär vår

| Medlemsnyhet | Företag Formac AB

När pandemin bröt ut och restriktioner i samhället började sättas in påverkades också stora delar av fordonsbranschen.

För Formacs del såg vi det tydligast i inköpsmönstren hos bilhandlare och verkstäder. Generaliserat så blev det nya normala en bibehållen eller högre köpfrekvens men med lägre volymer. En helt naturlig reaktion och försiktighetsåtgärd då framtiden är oviss, vilket den till viss del fortfarande är. 

Även om det fortfarande är väldigt tidigt, så kan vi nu försiktigt glädja oss åt att vi börjar se ett positivt trendbrott. När vi summerar inköpsvolymen på den del av Formacs sortiment som är direkt relaterad till personbilshandel och bilverkstäder, kan vi se en uppåtgående trend i volymen per vecka de senaste 3–4 veckorna. Vår bedömning är att detta är en indikation på att man inte längre i lika stor utsträckning inhandlar för det akuta behovet, utan även inhandlar för ett framtida behov.

Fordonsbranschen har anpassat sig snabbt
Om vi tittar tillbaka senaste tre månaderna så är det, förutom inköpsvolymer, imponerande hur snabbt branschen anpassade sig efter den nya verkligheten. Framförallt var det hantering av bil på service, leverans av nya bilar och kundmiljön i bilhallen, där branschen behövde se över sina rutiner, sitt erbjudande och framförallt visa och informera om sina åtgärder för att kunderna skulle känna sig trygga. För de som har varit snabba, tydliga och kreativa i sin marknadskommunikation och sitt agerande finns det sannolikt en stor uppsida nu och i den närmaste framtiden.

För Formac, som samarbetspartner och leverantör, ställde det höga krav på vår leverans och anpassningsförmåga. Från en månad till en annan så ökade till exempel försäljningen på bilskyddsprodukter med 90%. Vår snabbhet och anpassningsförmåga har verkligen ställts på prov och hittills är vi väldigt stolta över hur vi har agerat.

Positiv trend för hela branschen 
Det är inte bara för Formacs del som indikationerna om ett trendbrott är positivt, utan det bör även vara en positiv indikation för hela fordonsbranschen, då Formac har servat branschen i många årtionden i Sverige och Norden. Allra positivast blir det sannolikt för de som har anpassat sig snabbt, tydligt och kreativt.

Med detta sagt så kan vi gå in i semestertider med en känsla av att det åter finns en framtidstro inom branschen. Det gör att vi tror på en höst, där vi i samarbete med våra kunder, fortsätter att växa och utvecklas tillsammans.

Glad sommar,

Jacob Hermansson
VD Formac

Formac +


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Formac AB

Moränvägen 10
352 45 Växjö
Sverige
Formac AB

Sänd till en kollega

0.063